Yandex Metrica

Sitede Ara

Dev banka kripto para hizmetine başladı

Dev banka kripto para hizmetine başladı

İsviçre’nin önde gelen bankalarından Zürih Kantonalbank (ZKB), kripto para ticareti ve saklama hizmetleri sunarak finansal faaliyetlerini dijital varlıklarla genişletiyor.

Ekonomi

05.09.2024, 16:57

İsviçre’nin en büyük dört bankası arasında yer alan Zürih Kantonalbank (ZKB), finans sektöründeki köklü geçmişine yeni bir boyut ekleyerek kripto para ticareti ve saklama hizmeti sunmaya başladı. Bankanın yeni kripto hizmetleri, dijital bankacılık platformları olan ZKB eBanking ve ZKB Mobil Bankacılık’a entegre edildi.

Kripto faaliyetlerini Deutsche Börse Group'un yan kuruluşu olan Crypto Finance AG iş birliği ile sürdürecek olan ZKB, bu hamlesiyle dijital varlık piyasasına güçlü bir giriş yaptı. Ayrıca ZKB, sadece bireysel müşterilerine hizmet sunmakla kalmayacak; İsviçre'deki diğer finansal kuruluşlara da kripto ticareti ve saklama hizmetleri sağlayarak işletmeler arası (B2B) bir çözüm de sunacak.

Altını olan aman dikkat! İslam Memiş, gram altın için kritik tarihi açıkladı! Altını olan aman dikkat! İslam Memiş, gram altın için kritik... Haberi Görüntüle

ZKB'NİN ÖNCEKİ FAALİYETLERİ

ZKB, kripto sektöründeki bu genişlemesiyle dijital finans dünyasında daha önce de dikkat çeken adımlar atmıştı. Banka, SIX Digital Exchange'de dünyanın ilk dijital tahvil ihracında yer almış ve İsviçre Ulusal Bankası'nın merkez bankası dijital para birimiyle (CBDC) ilgili pilot projede ortak baş yönetici olarak görev almıştı. Bu yeni kripto hizmeti ZKB’nin dijital varlıklar alanındaki stratejik genişleme planının bir parçası olarak dikkat çekiyor.

BMW'den dünyada bir ilk! Seri üretime geçiyor BMW'den dünyada bir ilk! Seri üretime geçiyor Haberi Görüntüle

KRİPTO FAALİYETLERİ ARTIYOR

İsviçre genelinde kripto hizmetlerine yönelik faaliyetler artış gösteriyor. Yaz aylarında Zürih merkezli Sygnum Bank, kripto hizmetlerini PostFinance, ZugerKB ve LuzernerKB gibi 20'den fazla şirkete genişleterek İsviçre nüfusunun önemli bir kısmına kripto piyasalarına erişim sağladı.

Finansal kuruluşların kripto hizmetleri sunmaya başlaması, kripto varlıkların Avrupa'daki benimsenme oranının artmasına katkı sağlıyor. ABD'deki gelişmeler gibi, Avrupa'daki finansal kurumlar da kripto endüstrisindeki yerlerini güçlendirmek için alt yapılarını hızla genişletiyor.

Dolar ve Euro'nun güne nasıl başladığı yatırımcılar tarafından merak ediliyor. İşte para piyasalarında son durum... Dolar ve Euro'nun güne nasıl başladığı yatırımcılar tarafından merak ediliyor.... Haberi Görüntüle

KRİPTODA GELECEK BEKLENTİLERİ

ZKB’nin ve diğer İsviçre bankalarının kripto sektörüne yönelik bu hamleleri kripto varlıkların finans sektöründeki yerinin sağlamlaştığını gözler önüne seriyor. Avrupa merkezli bankaların bu alandaki yatırımları, kripto endüstrisinin geleceğine dair olumlu beklentileri artırıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading