Yandex Metrica

Sitede Ara

Dev marketler zincirinden flaş karar! İstanbul'daki şubelerini kapatıyor

Dev marketler zincirinden flaş karar! İstanbul'daki şubelerini kapatıyor

İstanbul'da geniş bir şube ağına sahip olan KİM Marketler zinciri, 3 mağazasını kapatma kararı aldı. Karar, perakende sektöründe büyük yankı uyandırırken şirket karlılık ve verimlilik odaklı stratejilerini ön plana çıkardı.

Ekonomi

24.09.2024, 15:28

Her gün binlerce müşteriyi ağırlayan dev marketler zinciri KİM, İstanbul’daki 3 şubesini kapattığını duyurdu. Alınan bu karar, perakende sektöründe şok etkisi yaratırken, market zinciri kararı Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) bildirdi. Şirketin, İstanbul’da kapatacağı mağazalar arasında Ümraniye, Göktürk ve Çinçindere şubeleri bulunuyor.

Trump'tan flaş seçim vaadi: Beni seçmezseniz, ABD ekonomik kıyıma uğrar! Çin'den gelenlere yüzde 200 vergi... Trump'tan flaş seçim vaadi: Beni seçmezseniz, ABD ekonomik kıyıma uğrar!... Haberi Görüntüle

VERİMLİLİK ODAKLI KAMPANYALAR

Market zincirinin bu kararı almasında, karlılık ve faaliyet verimliliği değerlendirmeleri öne çıktı. Şirket, maliyetlerin ve operasyonel verimliliğin gözden geçirilmesi sonucunda bazı şubelerini kapatma kararı aldı. Ayrıca Mecidiyeköy şubesinin de kentsel dönüşüm kapsamında bir süre önce kapandığı bildirildi.

OVP sonrası yeni açıklama: Asgari ücret 2025 yılında ne kadar olacak? OVP sonrası yeni açıklama: Asgari ücret 2025 yılında ne kadar... Haberi Görüntüle

İZMİR'DE YENİ MAĞAZALAR AÇILACAK

Şirket, İstanbul’daki kapatmalara rağmen İzmir’de büyümeyi sürdürüyor. İzmir’de 3 yeni mağaza açmayı planlayan KİM Marketler, bu mağazaların operasyonel hazırlıklarının tamamlandığını ve 1 Ağustos itibarıyla faaliyete geçeceğini duyurdu. İzmir’deki açılışlarla birlikte Ersan Alışveriş Hizmetleri’nin toplam mağaza sayısı yeniden 136’ya ulaşacak.

Borsa İstanbul zirveyi zorluyor! Beklenen seviyeyi aştı Borsa İstanbul zirveyi zorluyor! Beklenen seviyeyi aştı Haberi Görüntüle

STRATEJİK ADIMLAR VE RESMİ AÇIKLAMA

KİM Marketler zincirinden yapılan açıklamada, mağaza açma ve kapatma kararlarının firmanın genel finansal stratejilerinin bir parçası olduğu belirtildi. Bu adımların, şirketin operasyonel verimliliğini artırma ve müşteri memnuniyetini yükseltme hedefiyle atıldığı vurgulandı. Tüm işlemlerin SPK’nın Özel Durumlar Tebliği'ne uygun şekilde gerçekleştirilerek kamuoyuna resmi kanallardan duyurulduğu ifade edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading