Yandex Metrica

Dev otobüs firması iflas etti... Ekonomik krize dayanamadı! Seyahat etmek isteyenler o firmadan bilet alamayacak

Dev otobüs firması iflas etti... Ekonomik krize dayanamadı! Seyahat etmek isteyenler o firmadan bilet alamayacak

Türkiye' de 63 yıldır hizmet veren şehirler arası yolcu firması iflas etti. Şehirler arası ulaşıma hizmet veren dev otobüs firması ekonomik krize daha fazla dayanamayıp, iflas ettiğini duyurdu.   

Ekonomi

25.09.2024, 11:39

Türkiye' de şehirler arası yolcu taşıyan ünlü otobüs firması daha iflas ettiğini açıkladı. 63 yıllık köklü firma yönetimsel sıkıntılar nedeniyle ekonomik kriz ile baş edemedi. Bu yüzden piyasa koşullarına uyum sağlayamadı. 1963 yılında İzmir' de kurulan firma, yurtiçi ve yurtdışı seferlerini yıllarca sürdürdü. köklü firmanın iflası sonrası birçok çalışanı işsiz kaldı. 

Bakan Şimşek'ten Almanya'da kritik temaslar: Türkiye'ye ilgi artarak devam ediyor Bakan Şimşek'ten Almanya'da kritik temaslar: Türkiye'ye ilgi artarak devam ediyor Haberi Görüntüle

O FİRMA İFLAS ETTİ

Hakiki Koç Turizm uzun yıllar boyunca seferine devam etti. Kurucusu olan  Mehmet Niyazoğlu’nun vefatı sonrası  firma yönetimsel sorunlar yaşadı.  Bu sorunlarla baş etmeye çalışırken, hem ekonomik kriz hem de iç sıkıntılar ile baş edemediği için iflas ettiğini açıkladı. 

Fed küresel piyasaları hareketlendirdi! Fed sonrası dolar, Bitcoin ne oldu? İşte son durum... Fed küresel piyasaları hareketlendirdi! Fed sonrası dolar, Bitcoin ne oldu?... Haberi Görüntüle

SATILDIĞI İDDASI GÜNDEME GELDİ

2010 yılında satıldığı iddası ile Asya Tur’un aldığı iddialarıyla gündeme gelen firma Hakiki Koç olarak hizmet sağlamaya devam etti. Satış sonrası sektörde uzun süre varlık göstermeyen firma şirketin web sitesinin aktif olmadığı için otobüs seferleri de gerçekleşmedi.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Kart limitlerine yeni düzenleme yolda: Borçlanma sınırlanacak! Kredi kartı kullananlar dikkat! Kart limitlerine yeni düzenleme yolda: Borçlanma... Haberi Görüntüle

ULUSLARARASI BAŞARIYA İMZA ATTI

Firma ilk kurulduğunda ilk 4 adet 1960 model Mercedes otobüsü vardı. Bu otobüsler  İzmir'den başlayarak İstanbul, Ankara, Bursa ve Eskişehir gibi şehrilere ulaşım hizmeti sağlıyordu.  Daha sonra Hakiki Koç zamanla uluslararası seferleri başlattı. Başta Yunanistan, Bulgaristan, Almanya ve Belçika gibi ülkelere otobüs hizmeti sağladı. Daha sonrasında firmanın bu başarı bu ülkeler ile kalmayıp, 1968-1978 yılları arasında Suudi Arabistan'a Hac Seferleri düzenledi. Bu başarılar ile firma uluslararası başarıya imza attı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Tolga Çolak

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading