Yandex Metrica

Devletten ihtiyaç sahiplerine destek: 1 milyon 250 bin TL'lik kredi müjdesi!

Devletten ihtiyaç sahiplerine destek: 1 milyon 250 bin TL'lik kredi müjdesi!

Vakıfbank konut kredisi çekmek isteyen müşterilerine yeni kampanyasını duyurdu. Devlet destekli kredi müjdesi geldi.

Ekonomi

23.06.2024, 17:57

Günümüzde enflasyon ciddi oranda artarken ev fiyatları da tavan yaptı. Şimdi ise konut kredisi için eşsiz bir fırsat duyuruldu. Kredi çekerek ev sahibi olmak istiyorum diyen kişilere beklenen müjdeli haber Vakıfbank'tan geldi. Vakıfbank konut kredisi paketinde bakanlık destekli kredi dönemi için start verdi. 

2024 yılında ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, maaşlarıyla ev satın alma şansına sahip değiller. Artan konut fiyatları ve yükselen konut kredisi faiz oranları, birçok vatandaşı zor durumda bırakırken ev sahibi olma hayali birçok için ulaşılmaz bir hale geldi. Ancak, devlet çeşitli projeler geliştirerek ev satın almak isteyen dar gelirli ve sabit orta gelirli vatandaşlar için bu hayali gerçeğe dönüştürmeyi amaçlıyor.

 

Düzenlenen kampanya ile kredi çeken kişilere her ay yüzde 0.70 faiz desteğini devlet sağlayacak. Bu noktada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kredi desteği paketi devreye alınmıştı.

Araç sahipleri deponuzu mutlaka fulleyin: Benzin ve motorine kallavi zam geliyor Araç sahipleri deponuzu mutlaka fulleyin: Benzin ve motorine kallavi zam... Haberi Görüntüle

KREDİ DESTEĞİ ALMAK İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR? 

Vakıfbank tarafından yapılan açıklamada "Afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesini öngören “6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” kapsamındaki kredilerdir." denilerek kentsel dönüşüm kredisi verileceği ifade edildi. Kredi başvuru şartları şu şekilde belirtildi;

Söz konusu kanun kapsamında kredi kullanacak hak sahiplerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca faiz desteği sağlanacak olup söz konusu destekten faydalanılabilmesi için gayrimenkulün “Riskli Alan”da bulunması veya riskli alan içinde yer almamakla birlikte gayrimenkulün “Riskli Yapı” olduğu teknik raporlarla tespit edilmiş olması gerekmektedir.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading