DİSK'ten asgari ücret teklifine tepki: İşveren açlık sınırı baksın

DİSK'ten asgari ücret teklifine tepki: İşveren açlık sınırı baksın

Yeni asgari ücret zammına az bir süre kala son rakamlar ortaya çıkmaya başladı. Milyonlarca vatandaş bu yıl asgari ücrette ara zam olmadığı lanse edilirken patronların yüzde 30'luk zammına DİSK'ten ilk tepki geldi.

Ekonomi

10.10.2024, 18:04

Aralık ayında başlayacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na az bir zaman kala zamla ilgili yeni tahminler gelmeye devam etti. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammında işverenlerin ilk teklifi yüzde 30 civarlarında oldu.

Patronlar, yeni yılda asgari ücret artışı için ilk oran teklifini sunarken Aralık ayının son haftasında netleşecek zamla ilgili ekonomistlerde ilk görüşlerini belirtti. Temmuz ayında açıklanan Orta Vadeli Program'a göre hesap yapan işverenlerin talebi ile ekonomistler aynı yönde birleşti.

Asgari Ücret

En çok kazandıran mesleklerin listesi açıklandı: Zirvede olan isim şaşırttı En çok kazandıran mesleklerin listesi açıklandı: Zirvede olan isim şaşırttı Haberi Görüntüle

DİSK'TEN İLK TEPKİ

Yeni yılda vergi ve harçlarda yüzde 44'lük bir artış beklenirken enflasyon tahminlerinin ise yüzde 41 seviyelerinde olacağı söyleniyor. Fakat iş dünyansın asgari ücret zammı için açıkladığı yüzde 30'luk oran şimdiden kafa karıştırıyor.

Bu konuda bir açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, asgari ücret zammı için öncelikle açlık sınırına bakılması gerektiğini işçilerin kesinlikle böyle açıklamalara bakmayacağını söyledi. Enflasyonu ücretleri baskılayarak düşürme hedefi konusuna da değinen Görgün, kimsenin buna inanmadığından da söz etti.

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading