Yandex Metrica

Doğal gaz ve elektriğe zam olacak mı? Bakan Bayraktar canlı yayında açıkladı

Doğal gaz ve elektriğe zam olacak mı? Bakan Bayraktar canlı yayında açıkladı

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 'Doğal gaz ve elektriğe zam olacak mı?' sorusuna ''Devletimiz büyük oranda hane halkımızı destekledi. Elektrik ve doğal gazda hazine üzerinden gerçekleştirdiğimiz büyük oranda desteğimiz var. 1000 liralık bir faturanın 600 lirası devlet tarafından karşılanıyor.'' şeklinde yanıt verdi.

Ekonomi

11.09.2024, 14:09

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Anadolu Ajansı Editör Masası'na katılırken enerji gündemine ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Bayraktar, Yeni Orta Vadeli Program'da enerji alanında atılacak adımlar, Türkiye'nin doğal gaz merkezi olma hedefi kapsamında Karadeniz'de yürütülen arama ve sondaj faaliyetlerine yönelik çalışmalar, uluslararası enerji işbirlikleri ile yenilenebilir enerji teknolojilerine ilişkin gelişmeler ve enerji gündemindeki birçok soruyu cevapladı.

Otomotiv üretiminde sert düşüş! Talep ve arz da geriledi Otomotiv üretiminde sert düşüş! Talep ve arz da geriledi Haberi Görüntüle

DOĞAL GAZ VE ELEKTRİĞE ZAM OLACAK MI?

'Doğal gaz ve elektriğe zam olacak mı?' şeklindeki soruya yanıt veren Bakan Bayraktar, şunları kaydetti;

''Fiyatları, gelir grubu yüksek, gerçek maliyete katlanabilecek tüketicilere, maliyet esaslı yansıtmak daha doğru diye düşünüyoruz. Devletimiz büyük oranda hane halkımızı destekledi. Elektrik ve doğal gazda hazine üzerinden gerçekleştirdiğimiz büyük oranda desteğimiz var. 1000 liralık bir faturanın 600 lirası devlet tarafından karşılanıyor.''

Bakanlık harekete geçti! Ekonomide kayıt dışı işlemlere yakın kıskaç: Yapay zeka devreye alındı! Bakanlık harekete geçti! Ekonomide kayıt dışı işlemlere yakın kıskaç: Yapay... Haberi Görüntüle

''ENERJİ İTHALATINI AZALTACAĞIZ''

OVP döneminde enerji ithalatını azaltacaklarını belirten Bakan Bayraktar, ''OVP döneminde enerji ithalatını azaltarak, cari açığı ve enerji maliyetlerini düşürerek enflasyon üstündeki baskıları azaltmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Evde bakım maaşı alanlar dikkat! Bakan müjdeyi verdi: Ödemeler hesaplara yatacak Evde bakım maaşı alanlar dikkat! Bakan müjdeyi verdi: Ödemeler hesaplara... Haberi Görüntüle

''DOĞAL GAZ ÜRETİMİNİ 2 KATINA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ''

''Doğal gaz üretimini 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz.'' diyen Bakan Bayraktar, ''Karadeniz gazı, çok kısa bir süre içerisinde 2.6 milyon hanenin ihtiyacını karşılayacak seviyeye çıkmış durumdayız. Şuanda 6 milyon haneyi Sakarya ile geçtik. Gazı deniz tabanından alıp gemide işleyeceğiz. Ardından Filyos'a getireceğiz. Üretim sürecini önceliklendirerek, senede 3-4 keşif için kuyu kazma hedefimiz var. Türkiye'de toplam petrol üretimimiz günlük 110 bin varile ulaşmış durumda.'' değerlendirmesinde bulundu.

Doğal gaz ve elektriğe zam olacak mı? Bakan Bayraktar canlı yayında açıkladı Doğal gaz ve elektriğe zam olacak mı? Bakan Bayraktar canlı... Haberi Görüntüle

YENİ YÜZER DOĞAL GAZ PLATFORMU

Yeni yüzer doğal gaz platformu hakkında da konuşan Bakan Bayraktar, "Yeni yüzer doğal gaz platformu Eylül 26-27 gibi Türkiye'ye gelecek. Şu an Akdeniz'de seyir halinde" dedi.

Bakan Bayraktar, yeni doğal gaz üretim üssünün 2026 ortasında Sakarya Gaz Sahasına gönderilip üretime başlayacağını bildirdi.

Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'ndan 2026 ortasında 20 milyon metreküp günlük üretimle 8 milyon hanenin gaz ihtiyacının karşılanacağını belirtti.

Gabar Sahası'ndan petrol üretiminin bugün itibarıyla 47 bin varile ulaştığını aktaran Bakan Bayraktar,  ekimde ise günlük 50 bin varil üretime ulaşılacağını bildirdi.

Bayraktar, Karadeniz'de petrol arayacaklarını da dile getirip "Gabar'da günlük 100 bin varil petrol hedefi var" şeklinde konuştu.

SGK uzmanı açıkladı: Kadınlar 46, erkekler 48 yaşında emekli olabilir SGK uzmanı açıkladı: Kadınlar 46, erkekler 48 yaşında emekli olabilir Haberi Görüntüle

''MISIR'DAKİ GAZ SAHALARINA İLGİMİZ VAR''

Mısır'daki gaz sahalarına Türkiye'nin ilgisinin olduğunu belirten Bakan Bayraktar, "Mısır'da özellikle denizdeki gaz sahalarına Türkiye'nin ilgi ve alakası var. Onların gaz tedarikinde FSRU gemilerimizle ilgili bir proje üzerinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Oruç Reis gemisinin Somali'ye gönderileceğini aktaran Bakan Byaraktar, "Oruç Reis gemimizi bu ay sonunda ya da ekim başında Somali'ye gönderiyoruz. Bu sahalarda 3 boyutlu sismik çalışmayı yapacak" dedi.

Bakan Bayraktar, madenlerin çıkarılması ve işlenmesine yönelik teknoloji için Çin dahil farklı ülkelerle görüşmeler yapılacağını bildirdi.

Bakan Bayraktar, bu ay içinde 2024'ün YEKA ilanının yapılacağını ve Ocak'ta ilk kapasite tahsisinin yapılmasının planlandığını dile getirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading