Sitede Ara

Doğalgaz gemisi rotayı Türkiye'ye kırdı! 144 bin 888 metreküp kapasiteye sahip: LNG depoları ağzına kadar dolacak

Doğalgaz gemisi rotayı Türkiye'ye kırdı! 144 bin 888 metreküp kapasiteye sahip: LNG depoları ağzına kadar dolacak

Enerji depolarını fullemek için adımlarını sıklaştıran Türkiye, kışa hazır girecek. Son olarak Cezayir'den sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) gemisi ''Lalla Fatma N'soumer'' rotasını Türkiye'ye kırdı. 144 bin 888 metreküp kapasiteye sahip olan gemi LNG sevkiyatı yapacak.

Ekonomi

07.10.2024, 12:21

"Lalla Fatma N'soumer" adlı LNG gemisi dün Cezayir'in Arzew Limanı'ndan Türkiye'ye demir atmak için ayrıldı. Bahamalar bandıralı "Lalla Fatma N'soumer" Batı Akdeniz açıklarında seyrine devam ediyor.

Öte yandan Uluslararası gemi takip verilerinden elde edilen bilgilere göre, geminin 10 Ekim'de Hatay Dörtyol'da bulunan Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi'ne (FSRU) ulaşması planlanıyor.

Sadece birkaç ülke yarışabilir! GWEC Direktörü'nden Türkiye'nin hamlesine övgü! Sadece birkaç ülke yarışabilir! GWEC Direktörü'nden Türkiye'nin hamlesine övgü! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE ENERJİ DEPOLARINI DOLDURUYOR

2004 yılında inşa edilen ve toplam 144 bin 888 metreküp kapasiteye sahip olan Bahamalar bandıralı "Lalla Fatma N'soumer", Türkiye'ye ulaştığında Hatay Dörtyol'daki FSRU'ya yanaşacak olan gemi, Türkiye'nin LNG tedarik zincirine önemli bir katkı sağlayacak.

Enerji depolarını genişletmek isteyen Türkiye, enerji arz güvenliğini sağlamak ve LNG kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla Cezayir LNG anlaşması imzaladı. Cezayir, Türkiye'nin enerji tedarikinde önemli bir ortak olarak öne çıkarken, bu tür sevkiyatlar iki ülke arasındaki enerji iş birliğini daha da güçlendiriyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading