Yandex Metrica

Doğalgaza indirim gelecek mi? Karar yargıda..

Doğalgaza indirim gelecek mi? Karar yargıda..

Yükselen faturalar sonrasında İBB'nin doğalgaz dağıtımından sorumlu olan İGDAŞ, EPDK'nun yüzde 12,13'lük indirim kararını yargıtaya taşıdığını açıkladı. Peki doğalgaza indirim gelecek mi? İşte detaylar...

Ekonomi

20.09.2024, 12:05

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nın İstanbul'da doğalgaz fiyatlarına yüzde 12,13 oranında indirim yapılması kararını İBB'nin doğalgaz dağıtımından sorumlu kuruluşu İGDAŞ, yargıtaya taşıdığını duyurdu.

EPDK 2022 sonunda tüm bölgeler için sistem kullanım bedellerini belirlemiş, İGDAŞ'ın sistem kullanım bedelinde yüzde 56,8 oranında inidirim görülmüştü.

Bu karar sonucunda 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere İstanbul'da doğalgaz fiyatlarında yüzde 12, 13 ortanında indirim gerçekleşmişti.

Bu oran 5,7 milyon abone üzerinden hesaplandığında 7,7 milyar liraya denk geliyordu.

İGDAŞ'ın dava dileçesinde sistem kullanım bedellerinin hesaplanmasında etkili olan işçilik maliyetleri gerekçe gösterildi ve kendi işçilerinin sendiklalı olduğu belirtildi.

”İşçi giderlerinin de diğer doğalgaz dağıtım şirketleri ile kıyaslanarak belirlenmesinin yerinde olmadığı” savunuldu.

Emeklilere 24 bin TL rekor promosyon! Yeni emekli olacaklarda yararlanabiliyor Emeklilere 24 bin TL rekor promosyon! Yeni emekli olacaklarda yararlanabiliyor Haberi Görüntüle

DOĞALGAZA İNDİRİM GELECEK Mİ?

İGDAŞ'ın sahip olduğu abone sayısı nedeni ile dağıtım hizmetinin kesintiye uğramaması için her türlü kolaylığım sağlandığı aktarıldı. İndirim kararının hukuki olduğu söylendi.

Şimdi mahkemenin vereceği karar bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Ekonomi


Loading