Yandex Metrica

Doğu Karadeniz'den ABD ve 11 ülkeye daha dev ihracat

Doğu Karadeniz'den ABD ve 11 ülkeye daha dev ihracat

Doğu Karadeniz, 2024 yılının ocak-ağustos döneminde ABD başta olmak üzere 11 farklı ülkeye bal ihracatı gerçekleştirdi. Bölgeden yapılan ihracatt, küresel pazarda artış gösterdi.

Ekonomi

09.09.2024, 17:31

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, ocak-ağustos döneminde 336 ton bal ihracatı gerçekleştirildiğini belirtti. İhracattan elde edilen gelirin 1 milyon 415 bin 656 dolar olduğunu vurgulayan Kalyoncu, "ABD, 665 bin 390 dolarla ihracatta ilk sırayı aldı. ABD'yi 376 bin 367 dolarla Almanya, 154 bin 53 dolarla Suudi Arabistan takip etti." şeklinde konuştu.

Piyasalar bu kararı bekliyordu: ABD enflasyonu açıklandı! Altın, dolar, Euro'da son durum ne? Piyasalar bu kararı bekliyordu: ABD enflasyonu açıklandı! Altın, dolar, Euro'da... Haberi Görüntüle

BAL İHRAÇ EDİLEN DİĞER ÜLKELER

Kalyoncu, bölgeden ABD, Almanya ve Suudi Arabistan'ın yanı sıra, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Katar, Umman, Azerbaycan, Bangladeş, Birleşik Krallık ve Belçika’ya da bal ihraç edildiğini açıkladı. 

Bolu Dağı Tüneli erken açılıyor: Bakan Uraloğlu tarih verdi Bolu Dağı Tüneli erken açılıyor: Bakan Uraloğlu tarih verdi Haberi Görüntüle

REKOLTE DÜŞÜK KALDI

Balın bölgenin en önemli ihraç ürünlerinden biri olduğunu vurgulayan Kalyoncu, bu yıl yağmurlu geçen sezonun rekolteyi olumsuz etkilediğini ifade etti. "Bu yıl maalesef bal üretiminde beklediğimiz verimi yakalayamadık. Ancak ihracat çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz." diye ekledi.

Saffet Kalyoncu, ihracatı artırmanın öncelikli hedeflerinden biri olduğunu belirterek, firmaların markalı ürünler üretmeye yönelmesinin ve tüketici tercihlerine uygun ambalajlama yapmalarının bal ihracatını olumlu etkilediğini söyledi. Kalyoncu, "Her geçen yıl firmalarımızın bilinçlenmesi ve uluslararası pazarlara daha uygun ürünler sunmaları ihracat hacmimizi artırıyor." dedi.

Nvidia'ya antitröst mahkeme celbi ortalığı karıştırmıştı! Ve beklenen açıklama geldi Nvidia'ya antitröst mahkeme celbi ortalığı karıştırmıştı! Ve beklenen açıklama geldi Haberi Görüntüle

İHRACATI ARTITMAK İÇİN ÇALIŞLMALAR SÜRÜYOR

Doğu Karadeniz'in bal ihracatındaki başarısının daha da artırlması için yürütülen çalışmaaların önemine değinen Kalyoncu, bu yönde atılacak adımların bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

Doğu Karadeniz'den yaplan bal ihracatının önümüzdeki yıllarda daha da artması hedefleniyor.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading