Yandex Metrica

Dolar güne nasıl başladı? İşte Dolar/TL'nin işlem gördüğü seviyeler...

Dolar güne nasıl başladı? İşte Dolar/TL'nin işlem gördüğü seviyeler...

Dolar/TL, güne yatay seyirle başlamasının ardından 34,1440 seviyesinden işlem görüyor. Avro/TL 38,1900, sterlin/TL ise 45,5960 seviyelerinde alıcı buluyor.

Ekonomi

26.09.2024, 11:06

Dolar/TL, güne yatay bir başlangıç yaparak saat 10.15 itibarıyla önceki kapanışa göre hafif bir artışla 34,1440 seviyesinde işlem görüyor. Dünkü işlemlerde yükseliş eğiliminde olan dolar, günü yüzde 0,1 artışla 34,1384 seviyesinden kapatmıştı.

Euro/TL ise yüzde 0,4 yükselişle 38,1900 liradan işlem görürken, sterlin/TL yüzde 0,1 artışla 45,5960 liradan alıcı buluyor. Dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışın hemen üzerinde 100,9 seviyesinde.

Emekliler bayram edecek! Maaş zammı için 4 formül masada: Ocak ayında rekor zam geliyor Emekliler bayram edecek! Maaş zammı için 4 formül masada: Ocak... Haberi Görüntüle

KÜRESEL PİYASALARDA POWELL BEKLENTİSİ

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın bugün yapacağı açıklamalar öncesinde karışık bir seyir hâkim. ABD’de açıklanacak büyüme verileri yatırımcıların odağında bulunurken, ABD ekonomisindeki resesyon endişeleri ve Ortadoğu’daki gerilim risk iştahını baskılamaya devam ediyor.

Powell’ın sözle yönlendirmelerinden alınacak sinyallerin piyasalarda belirleyici olması bekleniyor. Fed yetkililerinin açıklamaları sürerken, Fed Yönetim Kurulu Üyesi Adriana Kugler, geçen haftaki faiz kararını desteklediğini belirtti ve enflasyondaki ilerleme devam ederse ek faiz indirimlerini destekleyeceğini ifade etti.

Para piyasalarında, yıl sonuna kadar Fed’in 75 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağı beklentisi sürerken, Kasım ayında yüzde 61 ihtimalle 50 baz puanlık bir indirim yapılacağı öngörülüyor.

Bankalardan faizsiz kredi müjdesi! Türkiye'nin 3 büyük bankasından müşterilerine özel kampanya! 50.000 TL ihtiyaç kredisi cebinizde Bankalardan faizsiz kredi müjdesi! Türkiye'nin 3 büyük bankasından müşterilerine özel... Haberi Görüntüle

OECD KÜRESEL BÜYÜME TAHMİNİNİ YÜKSELTTİ

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), küresel büyüme tahminini yüzde 3,2’ye revize etti. ABD’nin büyüme tahmini ise bu yıl için yüzde 2,6 seviyesinde kalırken, 2025 tahmini yüzde 1,6’ya düşürüldü.

Altın bir anda çakıldı! İşte 20 Eylül 2024 altın fiyatları Altın bir anda çakıldı! İşte 20 Eylül 2024 altın fiyatları Haberi Görüntüle

ANALİST GÖRÜŞLERİ

Analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu özetinin yanı sıra ABD’de büyüme ve dayanıklı mal siparişleri verilerinin izleneceğini belirtiyor. Ayrıca Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın yapacağı açıklamalar da piyasaların yakından takip edeceği başlıklar arasında yer alıyor.

Teknik açıdan dolar endeksinde 100 seviyesinin destek, 101 seviyesinin ise direnç olarak öne çıktığı ifade ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Loading