Yandex Metrica

Dolar güne nasıl başladı? İşte Dolar/TL'nin işlem gördüğü seviyeler...

Dolar güne nasıl başladı? İşte Dolar/TL'nin işlem gördüğü seviyeler...

Dolar/TL, 27.09.2024 cuma gününe yükselişle başlayarak yüzde 0,9 artışla 34,1810 seviyesinden işlem görüyor.

Ekonomi

27.09.2024, 11:55

Dolar/TL, yeni güne yukarı yönlü bir hareketle başladı. Dün yatay seyreden dolar/TL, günü 34,1520 seviyesinde kapatırken, bugün saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,9 artışla 34,1810'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Euro/TL yüzde 0,5 azalarak 38,0870, sterlin/TL ise yüzde 0,5 düşüşle 45,7140 seviyesinde işlem görüyor.

TOKİ'den kaçırılmayacak arsa fırsatı! 25 ilde başlıyor: Ödemeler 6 ayda bir yapılacak! TOKİ'den kaçırılmayacak arsa fırsatı! 25 ilde başlıyor: Ödemeler 6 ayda... Haberi Görüntüle

KÜRESEL PİYASALARDA FED BEKLENTİLERİ

Dolar endeksi, önceki kapanışın hemen üzerinde 100,7 seviyesinde seyrederken, küresel piyasalar ABD ekonomisinin beklentilere paralel büyümesiyle olumlu bir görünüm sergiliyor. ABD ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3 büyümesi, Fed'in enflasyonla mücadelede "yumuşak iniş" gerçekleştirebileceği ve ekonomiye zarar vermeyeceği beklentilerini artırdı.

Öte yandan, dünya genelinde enflasyonla mücadelenin resesyonla sonuçlanıp sonuçlanmayacağı konusundaki belirsizlikler devam ediyor. Ancak son dönemde açıklanan makroekonomik veriler, bu endişelerin sınırlı kalmasına katkı sağlıyor.

Emeklilik sisteminde yeni düzenleme! Prim günleri fazla yatırılanlara müjde: Maaş oranları değişiyor Emeklilik sisteminde yeni düzenleme! Prim günleri fazla yatırılanlara müjde: Maaş... Haberi Görüntüle

ABD VERİLERİ PİYASAYI ŞEKİLLENDİRİYOR

ABD'de dün açıklanan verilere göre, ekonominin ikinci çeyrekte yüzde 3 büyüme kaydetmesi, kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksindeki artışın yüzde 2,5 seviyesinde gerçekleşmesi ve işsizlik maaşı başvurularındaki düşüş, piyasalarda olumlu karşılandı. Özellikle, iş gücü piyasasındaki güçlü duruş, resesyon endişelerini bir miktar azaltıyor.

Bugün yatırımcıların odağı, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi verilerine yönelmiş durumda. Ayrıca, Almanya'da işsizlik oranı ve Euro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi gibi Avrupa'dan gelecek önemli veriler de yakından takip ediliyor.

Sigarada ÖTV indirildi, maktu vergi artırıldı! Resmi Gazete'de yayımlanan bu karar ne anlama geliyor? Sigarada ÖTV indirildi, maktu vergi artırıldı! Resmi Gazete'de yayımlanan bu... Haberi Görüntüle

DOLAR ENDEKSİ KRİTİK SEVİYELERDE

Analistler, dolar endeksinin 100 seviyesinin destek, 101 seviyesinin ise direnç olarak öne çıktığını belirtiyor. ABD ve Avrupa'dan gelecek veriler ve Fed'in para politikasıyla ilgili sinyaller, doların seyri üzerinde belirleyici olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Loading