Dolar günü nasıl açtı? İşte dolar/TL endeksinin güne başlangıç rakamı...

Dolar günü nasıl açtı? İşte dolar/TL endeksinin güne başlangıç rakamı...

Dolar/TL, güne düşüş eğilimiyle başladıktan sonra 34,2790 seviyesinde işlem görüyor. Euro/TL ve sterlin/TL'de de sınırlı hareketler gözlemlenirken, küresel piyasalarda Fed beklentileri yön belirleyici olmaya devam ediyor.

Ekonomi

08.10.2024, 10:40

08 Ekim 2024 Salı sabahına dolar/TL, hafif bir düşüş eğiilmiyle başladı ve 34,2790 seviyesinden işlem görüyor. Dün gün boyunca yatay bir seyir izleyen dolar/TL, kapanışı 34,2640 seviyesinde gerçekleştirmişti. Saat 10.00 itibarıyla, dolar/TL yüzde 0,1 oranında yükselişle 34,2790 seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.

SGK uzmanı İsa Karakaş net konuştu: Kademeli emeklilik o tarihte geliyor! SGK uzmanı İsa Karakaş net konuştu: Kademeli emeklilik o tarihte... Haberi Görüntüle

EURO VE STERLİN/TL'DE DURUM

Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,1 yükselerek 37,6750 seviyesinden, sterlin/TL ise yüzde 0,2 değer kaybıyla 44,8020 seviyesinden işlem görüyor. Piyasalarda dikkatler, ABD ve küresel gelişmelerin etkisinde olan döviz kurlarının seyrine çevrilmiş durumda.

O ilimizden petrol müjdesi: Bakanlık beklenen açıklamayı yaptı: Çalışmalar hemen başlayacak O ilimizden petrol müjdesi: Bakanlık beklenen açıklamayı yaptı: Çalışmalar hemen... Haberi Görüntüle

KÜRESEL PİYAASALARDA FED ETKİSİ

ABD’de geçtiğimiz hafta açıklanan güçlü istihdam verileri, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikası üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Fed’in faiz indirim sürecine daha küçük adımlarla devam edeceğine dair beklentiler, tahvil faizlerindeki yükseliş ve Orta Doğu’daki jeopolitik gerilimler varlık fiyatlarının yönünde belirleyici rol oynuyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalara göre, Fed’in kasım ayında 25 baz puanlık faiz indirimi yapma olasılığı yüzde 87 olarak değerlendiriliyor. 50 baz puanlık indirime yönelik ihtimal ise tamamen ortadan kalkmş durumda.

Erdoğan başkanlığında yapılacak! AK Parti'den enflasyonla mücadele açıklaması: Seferberlik başlatacağız! Erdoğan başkanlığında yapılacak! AK Parti'den enflasyonla mücadele açıklaması: Seferberlik başlatacağız! Haberi Görüntüle

DOLAR ENDEKSİ VE TEKNİK GÖRÜNÜM

Dolar endeksi şu sıralarda yatay bir seyir izleyerek 102,4 seviyesinde bulunuyor. Analistler, ABD’de bugün açıklanacak dış ticaret dengesinin takip edileceğini belirterek, dolar endeksinde 102 seviyesinin destek, 103 seviyesinin ise direnç olarak öne çıktığını aktarıyor.

Piyasalardaki bu gelişmeler ışığında, dolar/TL ve diğer döviz kurlarındaki hareketliliğin Fed'in para politikası ve küresel gelişmelere bağlı olarak şekillenmesi bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading