Dolar haftayı kaçla açtı? İşte 07.10.2024 pazartesi günü Dolar/TL kuru işleminde başlangıç seviyesi...

Dolar haftayı kaçla açtı? İşte 07.10.2024 pazartesi günü Dolar/TL kuru işleminde başlangıç seviyesi...

Dolar/TL haftaya 34,2470 seviyesinden işlem görerek başladı. Piyasalar, ABD'deki enflasyon verilerine ve Fed'in faiz kararlarına odaklanmış durumda.

Ekonomi

07.10.2024, 10:54

Dolar/TL kuru, yeni haftaya hafif bir artışla başladı ve 34,2470 seviyesinden işlem görüyor. Cuma gününü yatay bir seyirle kapatan kur, önceki kapanışa kıyasla hafif bir gerileme gösterdi. Saat 10.15 itibarıyla dolar/TL yüzde 0,3 oranında düşüşle bu seviyede işlem görmeye devam ediyor.

Diyarbakır'da peri masalı: 9 metrekarelik dükkandan, ikinci fabrikasını kuruyor! 10 ülkeye ihracat yapıyor Diyarbakır'da peri masalı: 9 metrekarelik dükkandan, ikinci fabrikasını kuruyor! 10... Haberi Görüntüle

DİĞER DÖVİZ KURLARI

Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,1 oranında düşüşle 37,6110'dan, sterlin/TL ise yüzde 0,2 kayıpla 45,9230'dan işlem görüyor. Küresel piyasalarda dolar endeksi yatay bir seyir izleyerek 102,5 seviyesinde sabit kalmış durumda.

Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Kırılganlıklar azaldı, faiz indirimleri ne zaman başlayacak? Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Kırılganlıklar azaldı, faiz indirimleri ne zaman başlayacak? Haberi Görüntüle

ABD EKONOMİSİNE YÖNELİK İYİŞMSERLİK SÜRÜYOR

Analistler, ABD ekonomisinin “yumuşak iniş” yapabileceğine dair olumlu beklentilerin devam ettiğini vurgularken, bu hafta açıklanacak enflasyon verilerinin piyasalardaki varlık fiyatlaması açısından kritik önemde olduğunu belirtti. ABD'deki istihdam verileri sonrası resesyon endişeleri azalırken, Fed'in kasım ayında 25 baz puanlık faiz indirimi yapacağı beklentisi güçlü bir şekilde fiyatlanıyor.

İkinci el araçlar gitmiyor! İlana konulsa da elden çıkması aylar sürüyor İkinci el araçlar gitmiyor! İlana konulsa da elden çıkması aylar... Haberi Görüntüle

PİYASALAR ENFLASYION VE JEOPOLİTİK GELİŞMELERE ODAKLI

Analistler, bu hafta ABD'deki yoğun veri gündemiyle birlikte özellikle enflasyon verisinin piyasalarda yakından takip edileceğini ifade etti. Ayrıca jeopolitik gelişmelerin de yakından izlenmesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, bu alandan gelecek haberlerin varlık fiyatları üzerinde belirleyici olabileceğini belirtti.

Borsa güne nasıl başladı? İşte 01.10.2024 salı günü BIST 100 endeksi... Borsa güne nasıl başladı? İşte 01.10.2024 salı günü BIST 100... Haberi Görüntüle

TEKNİK GÖRÜNÜM

Teknik açıdan, dolar endeksinde 102 seviyesi destek, 103 seviyesi ise direnç olarak öne çıkıyor. Yurt içinde Hazine nakit dengesi verileri piyasalar tarafından takip edilirken, yurt dışında Euro Bölgesi’nden perakende satış verileri merakla bekleniyor.

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading