Dolar için 45 TL dediler! Dünyaca ünlü banka tarih verdi

Dolar için 45 TL dediler! Dünyaca ünlü banka tarih verdi

New York merkezli yatırım bankası Morgan Stanley son olarak Türkiye’de belirlenecek olan politika faizi indirimleri doğrultusunda dolarda oluşabilecek muhtemel hareketlenmeden bahsetti. Yılbaşını işaret eden ünlü banka, doların önce 36 lira daha sonrada 45 TL olacağından söz etti.

Ekonomi

16.10.2024, 18:28

Dünyaca ünlü New York merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, yıl sonu için dolar tahmininde bulundu. Enflasyonla mücadele kapsamında Merkez Bankası'nın attığı sıkılaştırıcı adımlar bankaların mevduatlara ödediği faiz oranlarını artırmasına sebebiyet verirken kredi vermede daha temkinli davranmasına yol açtı.

Morgan Stanley ekonomistleri ise Türk bankaları için marjlarda dönüm noktası hikayesinin devam ettiğini ancak bu durumun ileriye itilerek daha cazip bir giriş noktasının beklendiğinden söz ettiler.

Dolar

Dolar günü nasıl açtı? İşte 15.10.2024 salı günü dolar/TL'nin işlem gördüğü seviyeler... Dolar günü nasıl açtı? İşte 15.10.2024 salı günü dolar/TL'nin işlem... Haberi Görüntüle

OCAK AYINDA DOLAR...

Yılbaşında Ocak ayından itibaren art arda 250 baz puanlık faiz indirimleri öngören Morgan Stanley ekonomistlerinin özellikle TCMB’nin politika faizini Mart ayına kadar yüzde 42,5'e ve Haziran ayına kadar da yüzde 35'e çekeceğini tahmin ettiklerini iletti.

Yayımlanan nota istinaden Türk Lirasının yıl sonunda dolar karşısında 36 lira seviyesindeki önceki tahminin üstünde güçlenme riski olduğunun altı çizilirken bankanın 2025 yılı için beklentisi de 45 TL’den gerçekleşti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading