Yandex Metrica

Sitede Ara

Döviz piyasası FATF sonucu bekleniyor! Dolarda yükseliş hakim: İşte 28 Haziran 2024 güncel döviz kurları fiyatları...

Döviz piyasası FATF sonucu bekleniyor! Dolarda yükseliş hakim: İşte 28 Haziran 2024 güncel döviz kurları fiyatları...

  Ekonomi piyasası bugün ABD'de açıklanacak kişisel harcama verisinin yanı sıra Türkiye'den gri listeden çıkacağı toplantıya odaklandı. FATF toplantısının gri liste kararı açıklanacak. Türkiye'nin 2021 yılında girdiği listeden yarınki toplantıda çıkması bekleniyor. Türkiye FATF'in 40 standardının 39'u ile uyumlu hale geldi. Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'te katılım sağlayacak.   

Ekonomi

28.06.2024, 09:06

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) politika faizini beklendiği gibi yüzde 50'de sabit bıraktı ve bekle, gör politikasını uygulamaya devam kararı aldı. Merkez Bankası, enflasyonun mayıs ayında yüzde 75 ile zirvesini gördükten sonra gerilemesini bekliyordu.

Açıklanan bu ekonomik verilerin ardından Dolar/TL kuru sabahın erken saatlerinde 33 TL Euro ise 35,27 TL'den güne merhaba dedi. Piyasalar bugün ABD'de açıklanacak kişisel harcama verisinin yanı sıra Türkiye'den gri listeden çıkacağı toplantıyı bekliyor.

Sürücüler dikkat: Plakası bu şekilde olan herkese para ve hapis cezası geliyor! Sürücüler dikkat: Plakası bu şekilde olan herkese para ve hapis... Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKASI REZERVLERİ REKOR KIRDI 

TCMB'nin rezerv birikimi artışını sürdürüyor. 21 Haziran haftasında, bir önceki haftaya göre 1 milyar 321 milyon dolar artarak 147 milyar 622 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Döviz mevduatı bir haftada 2 milyar 322,90 milyon dolar artış gösterdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, bir önceki hafta 162 milyar 839,3 milyon dolar olan yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 21 Haziran ile sona eren haftada 165 milyar 162,20 milyon dolara geldi.

Döviz hareketleri için ABD'de açıklanacak kişisel harcama verisi ile FATF toplantısından gelecek açıklamalar izlenecek. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading