Dövizcilere koşun! Ünlü ekonomist Batırel'den dolar tahmini: 25 liraya kadar düşecek

Dövizcilere koşun! Ünlü ekonomist Batırel'den dolar tahmini: 25 liraya kadar düşecek

Dolar kurundaki son dakika gelişmeleri yatırımcıların odak noktası haline geldi. Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından dalgalanmalar devam ediyor ve dolar/TL paritesi yatırımcılara kazanç sağlamaya devam ediyor. Ünlü ekonomist Necmettin Batırel'den kritik bir uyarı geldi. Uyarılarını sıralayan Batırel dolar sahiplerini tedirgin etti. İşte güncel dolar alış - satış fiyatı...

Ekonomi

17.05.2024, 05:19

Ünlü ekonomist Necmettin Batırel, dolar kuruna dair önemli bir tahminde bulundu. Son zamanlarda sıkça gündeme gelen Batırel'in dolar tahmini, vatandaşların dikkatini çekti. Necmettin Batırel'den dolar kurunun 25 liraya kadar düşebileceğini ifade etti.

İslam Memiş'ten 48 saat uyarısı:  Altın ve dolar yatırımcılarını şaşırtacak! İslam Memiş'ten 48 saat uyarısı: Altın ve dolar yatırımcılarını şaşırtacak! Haberi Görüntüle

MUSLUK AÇILDI

Sık sık dolar tahminleriyle gündeme gelen ekonomist Necmettin Batırel, sosyal medya hesabından "Musluk açıldı!" başlıklı bir yazı paylaştı. Doların 25 liraya kadar düşeceğini belirten Batırel, yazısında şu sözlere yer verdi:

"Ticari kredilerde faiz oranlarının yüzde 65’i aşmasına karşılık kurlardaki artışın enflasyon oranının altında kalması üzerine şirketler yabancı para cinsi borçlanmaya yöneldi. Geçen hafta döviz cinsi ticari krediler 1,1 milyar dolar artarak büyüklüğü 141,6 milyar dolara yükseldi. Yılbaşından bu yana döviz cinsi kredilerde artış 13 milyar doları buldu. Ticari dolar kredisinin yıllık faizi 8,37... Son tahmin olan yıl sonu yüzde 38 enflasyon ilavesiyle maliyet yüzde 46 oluyor. Oysa yıllık TL ticari kredi faizi şu anda yüzde 66,24… Yani şirketler, döviz kredisi kullanarak yüzde 20 daha düşük faiz ödeyecek. Maliyetlerdeki azalma ile fiyat artışları düşük gerçekleşecek.

Haziran ayından itibaren enflasyonda sert düşüş trendi başlıyor. Merkez Bankası Başkanı yılın ikinci enflasyon raporu sunumunda önemli mesajlar vererek güven tazeledi. “Hazirandan itibaren yaşayacağımız dezenflasyon sürecinde, fiyat artışlarını, belirlediğimiz ara hedeflerle uyumlu olacak şekilde düşürmek için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi hâlinde ek sıkılaşma yapmaya hazırız” açıklamasında bulundu.

Asgari ücret için çılgın rakam! Alman bankası net oranı verdi: 2025 yılında maaşlar ne kadar olacak? Asgari ücret için çılgın rakam! Alman bankası net oranı verdi:... Haberi Görüntüle

DOLAR 25 TL OLABİLİR

Bir yabancı yatırımcı akınına tanık olacağız ve dış ticaretteki pazar payımız artacak. Eğer dolar haziran sonunda 25 liraya kadar düşerse, bu duruma kimse şaşırmamalı gibisinden açıklama yapan Batırel yakın bir zamanda doların 25 TL seviyesine inebileceğini vurguladı.

Şırnak'ta GES devrimi! 92 köyde büyük tasarruf: Elektrik faturası ödemiyorlar Şırnak'ta GES devrimi! 92 köyde büyük tasarruf: Elektrik faturası ödemiyorlar Haberi Görüntüle

GÜNCEL DOLAR ALIŞ SATIŞ FİYATI

ABD Doları için alış fiyatı 32,1930 TL ve satış fiyatı 32,2234 TL olarak belirlenmiştir. EURO için alış fiyatı 34,7877 TL ve satış fiyatı 34,9331 TL olarak kaydedilmiştir. STERLİN için alış fiyatı 40,0673 TL ve satış fiyatı 40,2681 TL olarak görülmektedir. 1 doların değeri ise 32,22 TL olarak belirlenmiştir.

Habere Tepki Ver

4

1

0

0

0

0

3

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading