Yandex Metrica

Dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! SGK'dan 112 bin 248 TL ödeme!

Dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! SGK'dan 112 bin 248 TL ödeme!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) şartları sağlayan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan ailelere 112 bin 248 TL'ye kadar para desteğinde bulunacağını açıkladı. SGK'nın dul ve yetim maaşlarına 12 katı kadar ödeme yapacağını açıklaması sonrasında başvuru şartları da merak ediliyor.

Ekonomi

05.09.2024, 14:00

SGK, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara ve dar gelirli ailelere para yardımında bulunacağını açıkladı. SGK, dul ve yetim maaşı ödemesi sona eren kişilere verilecek yardımın 112 bin 248 TL olacağını açıkladı. 

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? Ekonomistler ortak fikirde birleşti Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? Ekonomistler ortak fikirde birleşti Haberi Görüntüle

SGK'DAN 112 BİN TL ÖDEME

Evlilik ikramiyesi olarak adlandırılan ödemede ise gerekli belgeler ve başvuru koşulları da netlik kazandı. 

Vatanadaşların SGK'dan yardım parası, dul ve yetim aylığı alırken evlenmeleri nedeniyle maaşları kesilen eş, kız yetime bir defaya mahsus  112 bin 248 TL ödeme yapılacak. 

Altında yeni rekor: Ons altın 2 bin 547 doları aştı! Altında yeni rekor: Ons altın 2 bin 547 doları aştı! Haberi Görüntüle

BİR DEFAYA MAHSUS ÖDEME

Yardımın, evlenme nedeniyle dul ve yetim maaş ödemesi sona eren kişilere verileceği öğrenilirken, ödemenin maaş tutarınına eşdeğer 12 katı olacağı öğrenildi. 

Başvuru yapmak isteyen kişilerin ise, Gelir/Aylık/Ödenek Talep Belgesi ile başvuru yapması, evlenme tarihinin nüfus kütüğüne işlenmemiş olması, dilekçe ile birlikte evlilik cüzdanının örneği ile SGK'ya başvurulabilecek.

Dul ve yetim aylığı alan sonrasında ise evlenip aylığı kesilen vatandaşlara bir defaya masus yapılacak olan ödeme kapsamında evlenme ikramiyelerinin de 12 ay içinde boşanmaları durumunda aylığı almaya hak kazananlara ödenmiş evlilik ikramiyelerinin ön iki aydan eksik süreye ait kısmı tahsis edilinceye kadar ödemeler yapılmayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading