Yandex Metrica

Sitede Ara

Dünya devleri Türkiye raporlarını güncelledi: Yabancının enflasyon beklentisi düştü!

Dünya devleri Türkiye raporlarını güncelledi: Yabancının enflasyon beklentisi düştü!

Dünyanın en önemli bankalarından olan JP Morgan, Goldman Sachs ve Morgan Stanley, açıklanan Haziran ayı enflasyon verilerinin ardından yeni bir değerlendirmelerde bulundu. Beklenenden düşük gelen enflasyon rakamları sonrası yabancı bankalar hemen tahminlerini revize etti. 

Ekonomi

05.07.2024, 11:14

Beklenenden düşük gelen enflasyon rakamları sonrası yabancı bankalar daha önceki tahminlerini hemen düşürdü. Yılsonu enflasyon hedefi için Goldman Sachs yüzde 36, Morgan Stanley tahminlerini güncelleyerek  yüzde 42.4 ve JPMorgan yüzde 42.5 şeklinde revize etti. 

Milyonlarca kişinin beklediği enflasyon raporu çarşamba günü açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan verilerde enflasyonun aylık bazda 1.64'e yıllık bazda ise yüzde 71.60'a inmesinin ardından dünyanın önde gelen yatırım bankaları açıklanan verilerle ilgili değerlendirmede bulundu. Goldman Sachs, Morgan Stanley ve JP Morgan, Türkiye'nin haziran ayı enflasyonunu yorumlarken dezenflasyonun beklenenden iyi başladığının altını çizdiler. 

İşte üç bankanın değerlendirmeleri....

500 TL ve 1000 TL'lik yeni banknotlar yolda: Merkez Bankası'dan sürpriz karar: O tarihte piyasaya sunulacak 500 TL ve 1000 TL'lik yeni banknotlar yolda: Merkez Bankası'dan... Haberi Görüntüle

MORGAN STANLEY

Yıllık enflasyonun beklenenden hızlı düştüğüne açıklayan Morgan Stanley yıl sonu enflasyonu için yüzde 42.4 tahmininde bulundu. 

Erdoğan talimatı verdi! Kapsamlı rapor hazır: Dar ve orta gelirliye destek! Erdoğan talimatı verdi! Kapsamlı rapor hazır: Dar ve orta gelirliye... Haberi Görüntüle

GOLDMAN SACHS

Goldman Sachs tarafından açıklanan raporda dolardaki sakinliğin düşük çekirdek enflasyonunda etkili rol oynadığı ifade edildi.  Morgan Stanley gibi Goldman Sachs da enflasyonun beklenenden hızlı düştüğünün altını çizerek  yılın ikinci yarısı için talebin yavaşlamaya başladığını raporuna taşıdı. Bu yavaşlama etkisiyle enflasyonun 2024 için yüzde 36'ya kadar gerileyebileceği belirtildi. 

Gram altın fiyatları çakıldı! Tam 15 gün sonra 2700 TL yolcusu: İşte güncel fiyatlar Gram altın fiyatları çakıldı! Tam 15 gün sonra 2700 TL... Haberi Görüntüle

JP MORGAN

Raporda enflasyon oranlarının beklenenden daha fazla düşüş gösterdiği ifade edilerek  düşüşte, temel mal fiyatlarındaki yavaşlama önemli bir rol oynadığı belirtildi.Yıl sonu için yüzde 42.5'lik enflasyon tahmininde bulunan JP Morgan'ın 2025 yıl sonu için enflasyon beklentisi ise yüzde 25.

Milyonların gözü temmuz ayında! Kıdem tazminatı için son karar verildi! Emekli vatandaşların beklediği haber geldi! Milyonların gözü temmuz ayında! Kıdem tazminatı için son karar verildi!... Haberi Görüntüle

"KAT EDECEK MESAFEMİZ VAR"

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından geçen hafta açıklanan Haziran ayı politika faizi kararı sonrası kritik Haziran ayı enflasyon beklentisi dün açıklandı. Merkez Bankası Başkanı Karahan’da bellli olan enflasyon verileriyle ilgili açıklamada bulunmuştu. 

Karahan Reuters'a yaptığı açıklamada "Sıkılığı koruyarak verilerin ve beklentilerin dezenflasyon politikamız doğrultusunda oluşmasını bekleyeceğiz. Henüz bu doğrultuda kat edecek mesafemiz olduğunu düşünüyoruz" dedi. Karahan enflasyonu düşürme konusunda son derece kararlı olduklarının altını çizerek  "Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş görmek istiyoruz" dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading