Yandex Metrica

Sitede Ara

Dünyaca ünlü ekonomist Moody's'in Türkiye kararını değerlendirdi: Reformlar işe yarıyor

Dünyaca ünlü ekonomist Moody's'in Türkiye kararını değerlendirdi: Reformlar işe yarıyor

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu iki derece yükseltme kararını değerlendiren iş dünyası gelişmelerin son derece önemli olduğunu kaydetti.  Kararı değerlendiren BLUEBAY Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash, 2 kademe not artırımının nadiren görüldüğüne dikkat çekerek, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in reformları etkisini gösterdi" ifadelerini kullandı.        

Ekonomi

23.07.2024, 00:51

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu beklentilerin üzerine çıkıp "B3"ten "B1"e yükseltirken, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak koruduğunu açıkladı.

Ekonomi gündeminin en önemli gelişmesi olarak nitelendirilen bu gelişme ile Türkiye'nin uluslararası yatırım alması yönünde önemli bir aşama geçilmiş oldu. 

Moody's'in bu bu kararını değerlendiren iş dünyasının temsilcileri yatırımcılar nezdinde güvenin arttığını ortaya koyduğunu belirtiyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu: Beyanname ve ödemeler o tarihe kadar uzatıldı! Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu: Beyanname ve ödemeler o tarihe kadar ... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE GÜVEN DEPOLUYOR"

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, S&P ve Fitch Ratings'ten sonra Moody's'in de Türkiye'nin kredi notunu artırmasının, uygulanan reform programının kazanç hanesine eklendiğini belirterek, "Notumuzun sevindirici bir şekilde 2 kademe birden artması, yabancı yatırımcı güvenindeki hızlı toparlanmanın ispatı ve sağlanan istikrarın işareti oldu." ifadelerini kullandı.

Enflasyonla mücadelemizi S&P, Fitch ve Moody's Türkiye'yi asıl hak ettiği minimum not olan 'yatırım yapılabilir' ve üstüne çıkarana kadar ekonominin tüm unsurlarıyla bir denge içinde sürdürmeliyiz diyerek haberine devam eden Avdagiç, "Bu süreçte, üretimin, istihdamın ve özellikle ihracatın artması, bu sayede cari açığımızın azalmaya devam etmesi için gerekli adımların atılması büyük önem arz etmektedir." şeklinde konuştu.

4 milyar dolarlık kaynak! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek duyurdu: Depremin yaraları sarılıyor 4 milyar dolarlık kaynak! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek... Haberi Görüntüle

"REFORMLAR ETKİSİNİ GÖSTERDİ"

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran da, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, "Ülkenin borçlanma kapasitesinin ve risk algısının iyileştiğini gösteren bu karar, yatırımcılar nezdinde güvenin arttığını ve daha da artacağını ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı.

Öte yandan BLUEBAY Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash, 2 kademe not artırımının nadiren görüldüğüne dikkat çekti.

Sözlerine devam eden İngiliz ekonomist Ash, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in reformları etkisini gösterdi" dedi.

Babadan kalan maaşa yakın takip! Bakanlık harekete geçti: Babasından maaş alan kadınlara inceleme! Babadan kalan maaşa yakın takip! Bakanlık harekete geçti: Babasından maaş... Haberi Görüntüle

DOĞRU YOLDAYIZ

Konuya ilişkin açıklama yapan Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise, "Artan kredi notları doğru yolda ilerlediğimizi tescil ediyor. Artan kredi notları; yüksek ekonomik büyüme performansı, azalan işsizlik oranı, yükselen döviz rezervleri, artan ihracat, azalan dış ticaret açığı ve cari işlemler açığı, hızla düşen CDS primi ve benzeri makroekonomik göstergelerdeki olumlu gelişmeler ümit verici olup, doğru yolda ilerlediğimizi tescil ediyor." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading