Yandex Metrica

Düşük maaş protestosu pahalıya patladı! Samsung'un 104 çalışanına gözaltı

Düşük maaş protestosu pahalıya patladı! Samsung'un 104 çalışanına gözaltı

Hindistan’ın Chennai kentinde yer alan Samsung fabrikasında çalışan 104 işçi, maaşların yetersizliği ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talepleriyle düzenledikleri protesto gösterileri nedeniyle gözaltına alındı.

Ekonomi

16.09.2024, 12:48

Hindistan’ın Chennai kentinde yer alan Samsung fabrikası işçileri, maaşların yükseltilmesi, çalışma saatlerinin iyileştirilmesi ve fabrikaya yakın bir çadırda Merkezi Hindistan Sendikaları Birliği (CITU) tarafından desteklenen bir sendikanın tanınması amacıyla geçtiğimiz haftadan bu yana grev yapıyorlardı. Bugün de izinsiz bir yürüyüş düzenlemeyi planlayan işçiler, polisin müdahalesiyle karşılaştı. Chennai polisi, yasadışı toplanma gerekçesiyle 104 Samsung çalışanını gözaltına aldı.

Binance’den çok kritik virüs uyarısı: Kripto paralarınız çalınmasın... Binance’den çok kritik virüs uyarısı: Kripto paralarınız çalınmasın... Haberi Görüntüle

İŞÇİLERİN TALEPLERİ KARŞILIKSIZ KALDI

CITU Sözcüsü A. Jenitan, polisin protestolara öncülük eden E. Muthukumar adlı üst düzey sendika yetkilisini de gözaltına aldığını açıkladı. Protestoların yedinci gününde, işçilerin taleplerine dair henüz bir çözüme ulaşılamadığı bildiriliyor.

Eylül sonuna kadar 8 bin TL hesabınızda! İhtiyaç sahiplerine destek kredisi... Eylül sonuna kadar 8 bin TL hesabınızda! İhtiyaç sahiplerine destek... Haberi Görüntüle

SAMSUNG'UN ÜRETİMİ AKSADI

Grevin, Samsung’un Hindistan'daki yıllık 12 milyar dolarlık gelirinin önemli bir bölümünü sağlayan üretim süreçlerini olumsuz etkilediği ifade ediliyor. Fabrikadaki üretim, işçilerin protestoları nedeniyle aksarken, şirketin Hindistan’daki üretim hacminin üçte birinin bu süreçten etkilendiği kaydedildi.

Bugün son gün! 1,5 milyon mükellef yararlanacak Bugün son gün! 1,5 milyon mükellef yararlanacak Haberi Görüntüle

SAMSUNG'DAN İLK TEPKİ

Samsung, dışarıdan bir işçi grubunun desteklediği sendikayı tanımayı reddederek konuyla ilgili herhangi bir yeni açıklama yapmadı. Ancak geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamada, Chennai fabrikasındaki işçileriyle "tüm sorunları en kısa sürede çözmek" için görüşmelere başladığını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading