Yandex Metrica

e-ATLAS göreve hazır! Otokar'ın yüzde 100 elektrikli kamyonunun ilk satışı gerçekleşti

e-ATLAS göreve hazır! Otokar'ın yüzde 100 elektrikli kamyonunun ilk satışı gerçekleşti

Otokar'ın yüzde 100 elektrikli kamyonu e-ATLAS'ın ilk satışı gerçekleşti. e-ATLAS, çevre dostu özellikleriyle Standart Katı Atık şirketinin filosunda, özellikle yoğun insan trafiği olan dar sokaklarda çöp toplama aracı olarak hizmet verecek.

Ekonomi

10.09.2024, 12:54

Koç Topluluğu’nun önde gelen şirketlerinden Otokar, yüzde 100 elektrikli hafif kamyonu e-ATLAS'ın ilk satışını başarıyla tamamladı. Bu satış, Türkiye’de elektrikli hafif kamyon segmentinde gerçekleştirilen ilk işlem olarak dikkat çekti. 

Ankara'da simide yüzde 50 zam talebi Ankara'da simide yüzde 50 zam talebi Haberi Görüntüle

SEKTÖRDE BİR İLK

Otokar’dan yapılan açıklamada, şirketin ticari araçlardaki yenilikçi yaklaşımının bir sonucu olarak hayata geçirilen e-ATLAS’ın Türkiye pazarına yeni bir soluk getirdiği vurgulandı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Otokar Ticari Araçlar Lideri Kerem Erman, şirketin 20 yıla yakın süredir alternatif yakıtlı araçlar alanında önemli başarılara imza attığını belirterek "Kamyon ürün ailemize eklediğimiz e-ATLAS ile başarı hikayemizi bir adım daha ileri taşıyoruz. Türkiye'de satılan ilk elektrikli hafif kamyonun Otokar e-ATLAS olması bizim için gurur verici. Otokar’ın elektrikli araç ailesi, önümüzdeki dönemde yeni modellerle daha da büyüyecek." ifadelerini kullandı.

Bakanlık harekete geçti! Ekonomide kayıt dışı işlemlere yakın kıskaç: Yapay zeka devreye alındı! Bakanlık harekete geçti! Ekonomide kayıt dışı işlemlere yakın kıskaç: Yapay... Haberi Görüntüle

OTOKAR, HAFİF KAMYON SEGMENTİNDE GÜÇLENİYOR

Kerem Erman, Otokar ATLAS ailesi ile 2013 yılından bu yana hafif kamyon segmentinde güçlü bir varlık gösterdiklerini ifade ederek, bu segmentte sektörde öncelikli tercihler arasında yer almayı başardıklarını vurguladı. Otokar'ın bu alandaki başarılarını yeni teknolojilerle desteklemeye devam ettiğini belirten Erman, e-ATLAS'ın çevre dostu ve yüksek verimlilik sağlayan özellikleriyle ticaret dünyasında fark yaratacağını "Geçen yıl satılan her beş hafif kamyondan biri ATLAS’tı. Şimdi ise ailenin yeni üyesi e-ATLAS, kentsel lojistik, ekspres teslimat, soğuk zincir taşımacılığı gibi farklı alanlarda çevreci bir çözüm sunacak. Sıfır emisyon ve sessiz sürüş özellikleriyle de şehir yaşamına önemli katkılarda bulunacak." sözleriyle dile getirdi.

Türkiye'nin dijital dönüşümü hız kazanıyor! OVP ile siber güvenlik ve blokzincirde yeni adımlar atılıyor Türkiye'nin dijital dönüşümü hız kazanıyor! OVP ile siber güvenlik ve... Haberi Görüntüle

ŞEHİR İÇİN TASARLANDI

e-ATLAS, çevreci yapısı ve sessiz sürüş özellikleriyle şehir içi taşımacılığa uygun bir çözüm olarak öne çıkıyor. Kompakt boyutları sayesinde dar sokaklarda kolaylıkla manevra yapabilen bu araç, 115 kW gücündeki motoru ve tam şarjla 200 kilometrelik menzil sunmasıyla dikkat çekiyor.

Araç ayrıca, geniş sürücü kabini ve yüksek performanslı klimasıyla konforlu bir sürüş sunarken, AEBS ve LDWS gibi gelişmiş güvenlik sistemleriyle de sürücü güvenliğini en üst seviyeye taşıyor. Modern donanımları arasında Cruise Control ve dijital gösterge paneli de bulunan e-ATLAS, sürüş deneyimini daha verimli ve güvenli hale getiriyor.

Eğitim ödeneği ne zaman hesaplara yatırılacak? 2024-2025 dönemi ödeneği ne kadar oldu? Eğitim ödeneği ne zaman hesaplara yatırılacak? 2024-2025 dönemi ödeneği ne... Haberi Görüntüle

SIFIR EMİSYON VE YÜKSEK PERFORMANS

Otokar e-ATLAS, çevre dostu yapısıyla hem ticari alanda hem de şehir içi kullanımlarda önemli bir fark yaratıyor. Sıfır emisyon ile çevreyi koruyan, sessiz sürüş özellikleriyle de şehir yaşamına uyum sağlayan bu elektrikli kamyon, lojistik ve taşımacılık sektörlerinde çevreci çözümler sunma hedefiyle piyasaya sunuldu.

Otokar, bu yeni modeliyle elektrikli araç teknolojilerine öncülük etmeye devam ederken, sektördeki rekabet gücünü de artırmayı hedefliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading