Yandex Metrica

Sitede Ara

Eğitim yılı zamla başladı! Okullarda kantin fiyatları üçte katlandı!

Eğitim yılı zamla başladı! Okullarda kantin fiyatları üçte katlandı!

2024-2025 eğitim- öğretim yılının ilk haftasında kantinlerde satılan yiyecek ve içecek fiyatları gündem oldu. Özel okullarda kantin fiyatları 3'e katlanırken bir tost 100 TL'den satılmaya başladı. Bu kapsamda devlet okullarında ise bir tostun fiyatı 35 TL oldu. İşte detaylar...

Ekonomi

12.09.2024, 11:03

2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili geçtiğimiz Pazartesi günü çaldı. Okulların ilk haftasında kantin fiyatları damga vurdu. Devlet okullarında 35 TL saılan tostun özel okul kantinlerinde 100 liraya kadar çıkası, velileri ve öğrencileri isyan ettirdi. Sektör temsilcileri, özel okul kantinlerinin belirli bir ücret tarfesine bağlı kalmadan fiyatların arttırdığını belirterek, 'acil çözüm' çağrısında bulundu.

Bitcoin tehlikede mi? Analistler düşeceği seviyeyi açıkladı Bitcoin tehlikede mi? Analistler düşeceği seviyeyi açıkladı Haberi Görüntüle

''TAVAN FİYAT''

Devlet okullarındaki kantin fiyatları, her sene söz konusu ilin kantinciler odası tarafından belirlenmekte.Kantin işletmeciliği yapanlara 'tavan fiyat' olarak dağıtılan tarifelerden daha yüksek ücretli satışlara izin verilmiyor.

Bu sene Ankara, İstanbul ve İzmir'deki devlet okullarında 46 TL olarak belirlenen tostun tavan fiyatı, birçok kantinde 30-35 TL bandında satılıyor. Ayran ve çay ise genellikle 15 TL'den fiyatlandırılıyor.

Özel okulların kantinleri ticaret odalarına bağlı bulunuyor. Ticaret odaları herhangi bir ücret tarifesi belirlemediği için bu işletmeler kendi istekleri doğrultusunda ürünleri fiyatlandırıyor. Devlet okullarına kıyasla 3 katına kadar çıkan ücretler, vatandaşlar tarafından tepki çekiyor.

Bakan Işıkhan'dan TÜİK işsizlik rakamlarıyla ilgili açıklama: Kararlılığımız sürecek! Bakan Işıkhan'dan TÜİK işsizlik rakamlarıyla ilgili açıklama: Kararlılığımız sürecek! Haberi Görüntüle

ÜCRET TARİFESİ

Fiyatlardaki düzenlis yükselişe çözüm için  ticaret odalarının acilen özel okul kantinleri için ücret tarifesi belirlemesi gerektiğini dile getiren Ankara Kantinciler Odası Başkanı Bayram Şahin, "Ticaret odaları, bir an önce devlet okullarına yakın bir ücret tarifesi belirleyerek bu duruma çözüm üretmeli. Biz devlet okullarındaki işletmelerimize her sene bir ücret tarifesi gönderiyoruz. Bunu tavan fiyat olarak düşünebilirsiniz. Denetleme hakkımız da var. Tarifeyi aşan işletmelere yaptırım hakkımız bulunuyor. Devlet okullarında kimsenin 'Bu fiyatlara uymuyorum' deme hakkı olmaz. Maalesef özel okullardaki durum bu şekilde işlemiyor" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading