Ehliyet alacaklar dikkat! Sistem değişiyor: Sürücü belgesi almak daha zor hale gelecek

Ehliyet alacaklar dikkat! Sistem değişiyor: Sürücü belgesi almak daha zor hale gelecek

2025 yılında hayata geçecek olan yeni yönetmelikle birlikte ehliyet almak daha zor hale gelecek ve eski usulden sınava girmek isteyenlerin kurslara kayıt olmaları için ellerini çabuk tutmaları lazım.

Ekonomi

10.10.2024, 16:09

'Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yönetmelikle birlikte ehliyet sınavlarında birçok değişiklik yapıldı.

Yeni yönetmelik 2025 yılından itibaren hayata geçecek ancak ehliyet almak eskisi kadar kolay olmayacak. Çünkü şartlar eski yıllara göre biraz daha zorlaşacak. Adayların kayıt olduktan sonra sınava girip ehliyet almasına kadar geçen süre 45 günü bulacak. Eski usulden sınava girmek isteyenlerin 15 Ekim'e kadar kayıt yaptırmaları gerekecek.

Bu kapsamda direksiyon eğitmeni Taner Şide konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'ye yolcu edilen Oruç Reis'in kaptanıyla telefonda konuştu: 'Çok önemli bir adım atıyoruz' Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'ye yolcu edilen Oruç Reis'in kaptanıyla telefonda konuştu:... Haberi Görüntüle

SINAV SÜRESİ 40 DAKİKA OLACAK

''Sınav hakkında birçok değişiklikler olacak.'' diyen Şide, ''Mesela sınav süresi 30 dakikadan 40 dakikaya çıkartılıyor. Aday, sınavı 30 dakikada tamamlayıp aracı başlangıç noktasına park ettiğinde 10 dakikada daha 40 dakikasının dolması için komisyon başkanı tarafından tura zorlanabilecek. Paralel parka ilave yenilik getirildi. Tek hamle girme hakkı eklendi. Bir aday tek hamlede giremediyse kendisine tekrar tek hamlede girme hakkı verilecek ama aday çıkarken ve girerken dubalara ve kaldırıma çarpmamak zorunda.'' ifadelerini kullandı.

Borsa günü nasıl tamamladı? İşte 03.10.2024 BIST kapanışı... Borsa günü nasıl tamamladı? İşte 03.10.2024 BIST kapanışı... Haberi Görüntüle

''HEM A YOLUNDA HEM B YOLUNDA SINAVA GİRİLEBİLİR''

Parkur üzerinde 3 hamlede U dönüşü yapmanın yeni getirildiğini belirten Şide, "Ani fren için başka bir yer vardı. Komisyon başkanları artık parkurun herhangi bir yerinde ani fren yaptıracak. 2 sınav parkuru olacak. Yani 2'ye bölünmüş bir yol gibi düşünün. Aday hem A yolunda hem de B yolunda sınava girebilir. O yüzden adaylar bu ihtimali düşünerek her 2 parkurda da çalışmak zorunda kalacak" dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading