Yandex Metrica

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası açıklama: Enflasyon hızla gerileyecek

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası açıklama: Enflasyon hızla gerileyecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplananan Ekonomik Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sona erdi. Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada ''Cari açık önemli ölçüde azalırken, rezervlerimiz güçlenmiş ve ülke risk primimizde önemli gerileme yaşanmıştır. Haziran ayı ile birlikte dezenflasyon süreci başlayacak ve yılın ikinci yarısında yıllık enflasyon hızla gerileyecektir. Piyasadaki enflasyon beklentileri de bunu teyit eder niteliktedir" denildi.

Ekonomi

25.06.2024, 16:43

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplananan Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi. Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, cari açığın önemli ölçüde azaldığına, rezervlerin güçlendiğine ve ülke risk priminde önemli gerileme yaşandığına vurgu yapıldı.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, ekonomi politikalarının etkin bir koordinasyon içerisinde uygulanmasını sağlamak amacıyla oluşturulan EKK'nin 2024 yılı beşinci toplantısının gerçekleştirildiği anımsatıldı.

Açıklamada ekonomi programının ilk yılını geride bırakırken, şu ana kadar elde edilen kazanımların, doğru yolda ilerlendiğini gösterdiği bildiridi.

Emekli maaşlarına kök maaş, seyyanen zam gelecek mi? Bakan Işıkhan resmen duyurdu Emekli maaşlarına kök maaş, seyyanen zam gelecek mi? Bakan Işıkhan... Haberi Görüntüle

''REZERVLERİMİZ GÜÇLENDİ''

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi;

"Bu süreçte daha dengeli bir büyümeye doğru yol alırken istihdam tarihi yüksek seviyelere ulaşmış, işsizlik oranı düşmeye devam ederek tek haneli seviyelerde seyretmiştir. Cari açık önemli ölçüde azalırken, rezervlerimiz güçlenmiş ve ülke risk primimizde önemli gerileme yaşanmıştır." 

Son 5 gün kaldı! Emekli ve memur maaşlarına tarihi zam gelecek: Maaş tablosu şekillendi Son 5 gün kaldı! Emekli ve memur maaşlarına tarihi zam... Haberi Görüntüle

''DEZANFLASYON SÜRECİ BAŞLAYACAK''

Kalıcı refah artışına ulaşmak ve yatırım ortamını daha da iyileştirmek için fiyat istikrarını sağlamanın temel öncelik olduğu belirtilen açıklamanın devamında "Haziran ayı ile birlikte dezenflasyon süreci başlayacak ve yılın ikinci yarısında yıllık enflasyon hızla gerileyecektir. Piyasadaki enflasyon beklentileri de bunu teyit eder niteliktedir. Uygulamaya aldığımız kamuda tasarruf ve verimlilik paketiyle daha da güçlendireceğimiz mali disiplin, dezenflasyon sürecine destek olmaya devam edecektir. On İkinci Kalkınma Planı'nın odağında yer alan yeşil ve dijital dönüşüm çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. İkiz dönüşümü sağlamak amacıyla yeni sanayi politikalarını hayata geçiriyoruz. Nitelikli yatırımlara ve yüksek teknoloji ürün ihracatına sağladığımız desteklerle katma değerli üretimi ve verimliliği artırmayı sürdüreceğiz." ifadelerine yer verildi.

Tüm zamanların en yüksek seviyesi ulaşıldı! Merkez Bankası rezervlerinde tarihi artış Tüm zamanların en yüksek seviyesi ulaşıldı! Merkez Bankası rezervlerinde tarihi... Haberi Görüntüle

TOPLANTIDA ELE ALINAN DİĞER KONULAR

Açıklamada, toplantıda Türkiye'nin uluslararası rekabet gücünü korunması ve güçlendirilmesi amacıyla kurulacak Ulusal Emisyon Ticaret Sistemi ve Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması kapsamında sanayide yeşil dönüşümü gerçekleştirmeye yönelik yürütülen çalışmaların istişare edildiği belirtildi.

Katma değeri yüksek, ihracat potansiyelini artıracak ve cari işlemler dengesinde sürdürebilir iyileşmeyi sağlayacak yatırımlara yönelik olarak yeniden yapılandırılan Yatırım Taahhütlü Avans Kredileri'nde (YTAK) durumun değerlendirildiği belirtilen açıklamada, aktif sanayi politikalarının önemli bir bileşeni olan YTAK süreçlerinin hızlandırılmasının kararlaştırıldığı kaydedildi.

Toplantıda istihdam teşviklerine yönelik etki analizi çalışmasının kurul üyeleriyle paylaşıldığı, gelecek dönemde teşviklerin gözden geçirilerek sistemin etkinliğinin artırılmasına yönelik atılması gereken adımların ele alındığı ifade edilen açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası öncülüğünde yürütülen "Dijital Türk Lirası Projesi" ile bankalara verilmesi öngörülen "Toplumsal Yatırım Notu" çalışmalarında gelinen son durumun da toplantıda gözden geçirildiği vurgulandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading