Yandex Metrica

Ekonomide riskler düştü! Fitch'ten Türk bankaları için yeni karar!

Ekonomide riskler düştü! Fitch'ten Türk bankaları için yeni karar!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türk bankacılık sektörünün görünümüyle ilgili yeni bir karar verdi. Fitch Ratings, azalan dış finansman baskıları ve düşen makro riskleri gerekçe göstererek Türk bankacılık sektörünün görünümünü 'nötr'den 'iyileşiyor' olarak revize etti.   

Ekonomi

25.06.2024, 20:06

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, azalan dış finansman baskıları ve düşen makro riskleri gerekçe göstererek Türk bankacılık sektörünün görünümüyle ilgili kararını değiştirdi. Fitch açıklamasında, Türkiye'nin Mayıs 2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından daha geleneksel makroekonomik politikalar benimsediğinin altını çizdi. 

CHP heyeti ile görüşen Mehmet Şimşek'ten ilk açıklama: Verilen mesajlar tribün ve taraftar kaygılı CHP heyeti ile görüşen Mehmet Şimşek'ten ilk açıklama: Verilen mesajlar... Haberi Görüntüle

'NÖTR'DEN İYİLEŞYOR'A REVİZE EDİLDİ'

Bu politikaların ardından azalan dış finansman baskılarıyla makro ve finansal istikrar riskleri nedeniyle Türk bankacılık sektörünün görünümünün 'nötr'den 'iyileşiyor'a revize edildiği belirtilen açıklamada, Türkiye'nin politika çerçevesine yönelik artan yatırımcı güveninin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rezervlerinde iyileşmeye, daha düşük dolarizasyona ve bankaların dış finansmana daha iyi erişimine yol açtığı ifade edildi. 

8 Temmuz'dan itibaren başlıyor: Zincir marketlerde nakit ödeme tarihe karışacak! 8 Temmuz'dan itibaren başlıyor: Zincir marketlerde nakit ödeme tarihe karışacak! Haberi Görüntüle

"SWAPLARIN ÖNMELİ ÖLÇÜDE AZALMASI FİNANSAL İSTİKRARI DESTEKLEYECEK"

 Fitch Ratings tarafından yapılan değerlendirmede,  “Sektörün döviz likit varlıklarının önemli bir bölümünü oluşturan bankaların TCMB ile yaptıkları döviz swapları önemli ölçüde azaldı, bu faktörlerin finansal istikrarı desteklemeye devam etmesi bekleniyor.” denildi.

Altının yeni rotası belli oldu! İslam Memiş tarih verdi: Altın rekor kıracak! Altının yeni rotası belli oldu! İslam Memiş tarih verdi: Altın... Haberi Görüntüle

"RİSK PRİMLERİ AZALDI"

Türk bankalarının borç ihracında son dönemde görülen artışın, dış finansman baskılarını azalttığı ve uluslararası yatırımcıların sektöre olan güvenini yeniden kazandığına vurgu yapılan değerlendirmede, Türkiye'nin ekononimide politika değişikliğinden bu yana bankaların risk primlerinin azaldığı ve dış piyasalara erişimlerin önemli ölçüde iyileştiği aktarıldı.

Açıklamada, Türk bankacılık sektörünün karlılığın geçen yıl yüksek olduğu, bu yıl karlılıkta azalma görülebileceği ama sektörün sermaye yapısının yeterli olduğu belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading