Sitede Ara

Elektrik ve doğalgaza zam olacak mı? Bakan Bayraktar'dan son dakika açıklaması

Elektrik ve doğalgaza zam olacak mı? Bakan Bayraktar'dan son dakika açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar vatandaşlara müjdeli haberi duyurdu. Bakan Bayraktar, "Elektrik ve doğalgaza üç ay zam yapılmayacak." dedi.

Ekonomi

07.10.2024, 18:27

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar doğalgaz zammına ilişkin açıklamalarda bulundu."Yıl başına kadar elektrik ve doğalgaza zam yok" diyen Bayraktar, "Elektrik ve doğalgaz destekleri 2025'te yeniden belirlenecek" ifadelerini kullandı.

Depoları acilen fulleyin! Akaryakıta okkalı zam geliyor: İşte zammın tarihi ve uygulanacak tarife listesi... Depoları acilen fulleyin! Akaryakıta okkalı zam geliyor: İşte zammın tarihi... Haberi Görüntüle

YENİ DESTEK MODELİ 2025 YILINDA BAŞLAYACAK 

Bayraktar, yeni destek modelinin 2025'ye başlayacağını belirtti. Bakan Bayraktar, "Elektrik tüketimi yüksek olana destek az olacak" diye konuştu.

BOTAŞ duyurdu: Ekim ayı doğal gaz tarifesi belli oldu BOTAŞ duyurdu: Ekim ayı doğal gaz tarifesi belli oldu Haberi Görüntüle

İSRAİL'E YAKIT GÖNDERİLDİ İDDİALARINA YANIT 

Bayraktar, İran'ın enerji tesislerinin vurulması durumunda ne olacağı sorusuna, "Doğal gaz hatlarına saldırı olursa arz güvenliğinde sorun olabilir" cevabını verdi. Bakan Bayraktar, 'İsrail'e uçak yakıtı gönderildiği' iddialarını ise yalanladı. 

En düşük emekli maaşı 15 bin TL bandına geliyor! Refah payı oranı... En düşük emekli maaşı 15 bin TL bandına geliyor! Refah... Haberi Görüntüle

HEDEF 10 MİLYON METREKÜP ÜRETİM 

Türkiye'nin petrol ve doğal gazda dışa bağımlılığının azaltılması çalışmalarına 2016'da açıklanan "Milli Enerji ve Maden Politikası""yla hız verdiklerine işaret etti. Bakan Bayraktar, gelinen noktada ülkede kamu ve özel firmaların günlük petrol üretiminin yaklaşık 110 bin varile ulaştığını aktararak Karadeniz'deki Sakarya Gaz Sahası'nda günlük 6 milyon metreküpü aşkın üretim olduğunu söyledi. Kasım-Aralık aylarında 7,5 milyon metreküp, gelecek yıl ilk çeyrekte ise 10 milyon metreküp üretim hedeflendiğini de ifade etti.

Marketlerde fahiş fiyata geçit yok! Bakanlık cezayı kesti Marketlerde fahiş fiyata geçit yok! Bakanlık cezayı kesti Haberi Görüntüle

ORUÇ REİS TARİHİ BİR DÖNEMİ AÇIYOR 

Ayrıca Bayraktar, Türkiye'nin Somali'de petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerini kendi gemileriyle operatör olarak yürütebildiğini belirterek, "Somali denizlerindeki arama ve Oruç Reis gemimizin ilk görevi bu anlamda bizim için tarihi bir dönemi açıyor." dedi.

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading