Elinizdeki gram altın sahte çıkabilir! Hemen bir kuyumcuya koşun

Elinizdeki gram altın sahte çıkabilir! Hemen bir kuyumcuya koşun

Son zamanlarda internet üzerinden gram altın alanların sayısında yaşanan artış sahtekarlara yeni bir kapı açtı. Bazı firmaların vatandaşlara sahte ürün verdiği belirlenirken bunun kontrolü için mutlaka bir kuyumcuya gidilmesi önerildi.

Ekonomi

06.10.2024, 18:09

İnternet üzerinden gram altın satışı yapan bazı işletmelerin müşterilerine sahte ürün gönderdikleri söylendi. Uzmanlar özellikle de birikimlerini değerlendirebilmek adına gram altın almak isteyenlerin internet üzerinden satış yapanlara karşı uyardı.

Güneyler Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güney bu tür durumlarda yaşanabilecek dolandırıcılık olaylarına karşın internetten alınan altın alışverişlerinde fiziki satış noktası olan firmaların tercih edilmesini önerdi.

Gram Altın Sahte

Dolar güne nasıl başladı? İşte Dolar/TL'nin işlem gördüğü seviyeler... Dolar güne nasıl başladı? İşte Dolar/TL'nin işlem gördüğü seviyeler... Haberi Görüntüle

GRAM ALTIN ALANLARA UYARI

İnternet üzerinden satın alınan gram altınların sahte, gramajı ve ayarı düşük çıkabileceğini söyleyen Güney, "Günümüzde hemen her şeyi internetten almaya başladık. Altın, mücevher, çeyrek ve her ne önümüze gelirse internetten alışverişi bir alışkanlık haline getirdik. Fakat altını internetten almanın bir takım handikapları var."

"Bu handikaplar içerisinde değerinden çok aşağıya satılan bir takım altınlarla karşı karşıya kaldığınızda bu altınları ucuza aldığımızı zannederken biz burada yanılıyoruz. Çünkü altın uluslararası arenada karşılığı olan, değeri olan ve bilinen bir değerle satılan bir maden. Dolayısıyla çok ucuza alınan altınların aslını yansıtmadığı ve bu sebepten dolayı da bu altınların zarar olarak karşımıza geldiğini görüyoruz. İnsanlar ucuza altın aldığı zaman; ayarı, gramajı düşük çıkabiliyor veya sahte çıkabiliyor" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading