Elinizi çabuk tutun, son 3 gün! PTT'den her başvurana 7 bin 608 lira devlet desteği verilecek!

Elinizi çabuk tutun, son 3 gün! PTT'den her başvurana 7 bin 608 lira devlet desteği verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın istediği şartları sağlayan vatandaşlara 7 bin 608 lira sosyal yardım ödemeleri 3 gün sonra başlıyor. Nakdi yardım almak isteyen vatandaşlar, istenilen şartları sağladığında her ay düzenli olarak sosyal yardım ödemesi almaya hak kazanıyor.  

Ekonomi

19.05.2024, 19:25

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şartları karşılayan vatandaşlara sosyal yardım ödemelerine aralıksız ve eksiksiz bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda 15 Mayıs tarihinde 7 bin 608 lira PTT üzerinden evde bakım aylığı ödemesi yapılacak.

İhtiyaç sahibi kişilere karşılıksız olarak devlet tarafından verilen destek ödemelerinin, evde bakım maaş ödemesine son 3 gün kaldı. Her ay düzenli olarak nakdi destek sağlanan kişilere ise Temmuz ayında yüksek bir zam gelmesi bekleniyor.

O havayolu şirketi Beyrut ve Erbil seferlerini askıya aldı O havayolu şirketi Beyrut ve Erbil seferlerini askıya aldı Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM ÖDEMESİ NEDİR?

Evde bakım maaşı Mayıs ayı ödemesi herhangi bir değişiklik olmaması durumunda 15 Mayıs Çarşamba günü hesaplara yatırılmış olacak. Evde bakım ödemesi, engelli bireylerin toplumsal yaşamın tüm alanlarına katılım sağlaması adına, bakım ihtiyaçlarının ailelerinin yanında karşılanması için ödenen destek türüdür.

Evde bakım destek ödemesi bakıma muhtaç engellinin eşi, çocukları ve çocuklarının eşlerine ve bunların eşlerinin engellinin bakımını sağlaması durumunda evde bakım ücreti verilir.

Kira artış oranı ne kadar oldu? 2024 ekim enflasyon oranları açıklandı! Kiracılar ne kadar zam yapmalı? Kira artış oranı ne kadar oldu? 2024 ekim enflasyon oranları... Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAAŞI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Engelli Sağlık Kurulu Raporu’nda “Ağır Engelli” olduğunu belgelendirenler.

Engelli kişinin başkasının yardımı ve bakımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek düzeyde olması yani tuvalet, beslenme ihtiyacını, giyinip soyunabilme, merdiven inip çıkabilme ve bunun gibi, aile bireyleri her türlü gelirleri toplamı evde yaşayan birey sayısına bölündüğünde birey başına düşen gelirin bir aylık net asgari ücretin 2/3’ünden az olanlar başvuruda bulunabilir.

Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) vakıfları üzerinden yapılmakta.

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading