Yandex Metrica

'Elma'yı gerçekten ısırdılar: 13 milyar euro ödeyecek

'Elma'yı gerçekten ısırdılar: 13 milyar euro ödeyecek

Avrupa Adalet Divanı, Apple’ın İrlanda’daki faaliyetleri sebebiyle geriye dönük 13 milyar euro vergi borcu ödemesi gerektiğine dair karar verdi.

Ekonomi

10.09.2024, 13:06

Avrupa Birliği’nin (AB) en yüksek yargı organı olan Avrupa Adalet Divanı, Apple’a İrlanda’daki vergi uygulamaları nedeniyle 13 milyar euro vergi borcu çıkaran AB Komisyonu kararını onayladı. Mahkeme, İrlanda’nın Apple’a hukuka aykırı şekilde vergi avantajı sağladğını ve bu avantajın geri alınması gerektiğine karar verdi.

İŞKUR açıkladı! Türkiye'de en fazla işçi arayan sektörler belli oldu! İŞKUR açıkladı! Türkiye'de en fazla işçi arayan sektörler belli oldu! Haberi Görüntüle

DAVANIN GEÇMİŞİ

AB Komisyonu, Apple’ın İrlanda’daki vergi uygulamalarına ilişkin 2016’da başlattığı soruşturmayı tamammlamış ve Apple’ın 2003-2014 yılları arasında vergi avantajından haksız şekilde faydalandığını belirlemişti. Komisyon, Apple’dan 13 milyar euro ve faizinin tahsil edilmesini istemişti. Apple ve İrlanda bu karara karşı hukuki süreç başlatmış, dava önce AB Genel Mahkemesi'nde görülmüş ve 2020’de Apple lehine bir karar çıkmıştı.

Ancak AB Komisyonu, kararı üst mahkemeye taşımış ve nihayetinde Avrupa Adalet Divanı, Apple’ın 13 milyar euro borç ödemesine karar verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading