Yandex Metrica

Emekli maaşında kritik hesaplama! Emekli maaşı 10 bin TL altında olanlar dikkat! Kök maaş hesaplaması nasıl yapılıyor?

Emekli maaşında kritik hesaplama! Emekli maaşı 10 bin TL altında olanlar dikkat! Kök maaş hesaplaması nasıl yapılıyor?

Hükümetin meclise sunması beklenen yeni torba yasa ile birlikte SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin 10 bin TL'nin aşağısında maaş alanlara kök maaş verilmeyeceği duyuruldu. Peki kök maaşlar nasıl hesaplanıyor? Emekli vatandaşlar için kök maaş hesaplama tablosu...

Ekonomi

29.06.2024, 17:17

TÜİK'ten 3 Temmuz günü 6aylık enflasyon oranının açıklanması bekleniyor. Enflasyon oranının açıklanmasıyla birlikte SSK, BAĞ-KUR, emekli sandığında yer alan vatandaşlara yüzde 25 oranında zam yapılması bekleniyor. 

Enflasyon oranının açıklanmasının ardından yapılması beklenen maaş zammından sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın refah payına ilişkin yüzde 10 oranında zam yapması da bekleniyor.

Emekli ve memurun gözü enflasyon rakamlarında! Zam oranı kaç olacak? Emekli ve memurun gözü enflasyon rakamlarında! Zam oranı kaç olacak? Haberi Görüntüle

BAKAN VEDAT IŞIKHAN'DAN EMEKLİYİ ÜZEN HABER

Ancak geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise kök aylığı 10 bin TL'nin altında olan 3 milyon 600 bin emekli vatandaşın kök maaşlarına zam yapılmayacağını duyurdu.

Ancak kök maaşına zam yapılmayacak olan emekli vatandaşları üzen bu haber sonrasında kök maaş hesaplamalarında da 3 temmuz enflasyon oranı sonrasında yeni bir hesaplama yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. 

Erken emekli olmak isteyene yeni fırsat! 3600-4500 prim günü olanlar dikkat! SGK girişi o tarihten itibaren olanlara piyango vurdu! Erken emekli olmak isteyene yeni fırsat! 3600-4500 prim günü olanlar... Haberi Görüntüle

KÖK MAAŞ NASIL HESAPLANIR?

Kök maaşı 8 bin TL olan ve 6 aylık enflasyon oranı sonrası yüzde 25 zam yapılması halinde en düşük emekli aylığının 10 bin TL olması bekleniyor. 10 bin TL emekli maaşının da arttırılmaması halinde emekliler bu zam oranından ne yazık ki faydalanamayacak. Ayrıca emekli vatandaşlar E-Devlet üzerinden kök maaşlarının ne kadar olduğunu öğrenebilecek.

Habere Tepki Ver

2

2

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading