Yandex Metrica

Sitede Ara

Emekli zammı için kritik gün! En düşük emekli maaşını ne kadar olacağı belli olacak!

Emekli zammı için kritik gün!  En düşük emekli maaşını ne kadar olacağı belli olacak!

Üç Temmuz'da milyonlarca emekli için zam oranı açıklanmıştı. Memur emekli zammı 6 aylık enflasyon farkı ile yüzde 19,31 oldu. SSK ve Bağ-Kur emekli zammı da yüzde 24,73 olarak belirlendi. Ancak 1.8 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 24.73’lük artışa rağmen sıfır zam alınca en düşük emekli maaşı düzenlemesi yeniden düğmeye basıldı. En düşük emekli maaşının kaç lira olacağı netleşiyor. Kritik gün bugün. Ek emekli zammına ilişkin maddenin bugün Meclis'e sunulması bekleniyor. 

Ekonomi

16.07.2024, 09:37

Dört milyona yakın kişi açıklanan emekli zam oranından faydalanamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bu grupta kalan emekliler için yeniden zam yapılacak. AK Parti Meclis Grubu ve ekonomi yönetimiyle genel merkez yönetimi yeniden zam yapılması için kolları sıvamıştı. Edindilen bilgilere göre, o çalışma tamamlandı.

Gram altın o tarihte 1000 TL birden fırlayacak! 28 Ağustos 2024 güncel altın fiyatları Gram altın o tarihte 1000 TL birden fırlayacak! 28 Ağustos... Haberi Görüntüle

SON KARAR BUGÜN AÇIKLANACAK 

AK Parti Meclis Grubu Başkanı Abdullan Güler, en düşük emekli aylığıyla ilgili son kararını bugün açıklayacak. En düşük emekli maaşına ilişkin maddenin hazırlanan yeni vergi düzenlemesine eklenmesi kararlaştırıldı. Paket bugün Meclis'e sunulacak.

Milli hızlı trende ilk test! Bakan Uraloğlu merak edilen tarihi açıkladı Milli hızlı trende ilk test! Bakan Uraloğlu merak edilen tarihi... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK? 

En düşük emekli maaşının kaç lira olacağına yönelik çalışmalar çok kapsamlı çalışmalar yapıldı. 11 bin 500 lira ile 12 bin 500 lira arasında rakamlar üstünden etki analizleri yapıldı.

Bu analizlerde hem oluşacak toplam maliyete hem de prim gün sayısı farkına rağmen birbirine yakın maaş alan emeklilerin durumunun oluşturacağı adaletsizliğe bakıldı. Edinilen bilgilere göre en düşük emekli maaşı çok yüksek ihtimalle 12 bin lira olacak.

Bolu Dağı Tüneli açılıyor: Bakan Uraloğlu canlı yayında tarih verdi Bolu Dağı Tüneli açılıyor: Bakan Uraloğlu canlı yayında tarih verdi Haberi Görüntüle

KÖK MAAŞA DİKKAT 

12 bin lira olarak belirlenirse 3 milyon 200 bin kişinin maaşı 12 bin liraya tamamlanmış olacak. Ancak kök maaş farklılıkları nedeniyle bazı emeklilere Hazine desteği 3 bin lira olurken, bazılarına 10 lira bile olabilecek.

Bitcoin tehlikede mi? Analistler düşeceği seviyeyi açıkladı Bitcoin tehlikede mi? Analistler düşeceği seviyeyi açıkladı Haberi Görüntüle

EK ZAMMI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK 

Açıklamanın ardından gözler Ankara’ya çevrildi. Bu kapsamda Çalışma bitirildiğinde önümüzdeki hafta yapılacak Kabine Toplantısı sonrası yeni emekli maaş zammının bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulması öngörülüyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading