Yandex Metrica

Emekliler arasında kriz! O yıl emekli olanlar üçte bir daha az maaş alacak

Emekliler arasında kriz! O yıl emekli olanlar üçte bir daha az maaş alacak

Uzmanlar, 2025'te emekli olanların maaşlarının yüzde 30 daha düşük olabileceği uyarısında bulunuyor. Emeklilik maaşı hesaplamalarında enfasyonun etkisi ve 2024'teki enflasyon verilerinin yüksek olması nedeniyle, birçok kişi yıl sonundan önce emeklilik dilekçesi vermeyi planlanıyor. İşte detaylar...

Ekonomi

13.09.2024, 15:44

2025 yılında emekli olacakların maaşlarının, enfasyon verileri nedeniyle yüzde 30 daha düşük olacağı belirtilmesi yıl sonuna doğru emeklilik dilekçelerinde artışa yol açtı. 

Uzmanlar, emeklilik maaşı bağlama katsayısının 2025'te değişeceğini, bu nedenle çalışanların yıl sonundan önce emekli olmayı tercih ettiklerini belirtiyor. 

iPhone 16 tanıtıldı! Türkiye'de ne zaman satılacak? İşte özellikleri ve fiyatı iPhone 16 tanıtıldı! Türkiye'de ne zaman satılacak? İşte özellikleri ve... Haberi Görüntüle

YÜZDE 30 DAHA AZ MAAŞ ALACAK

Sosyal güvenlik uzmanlarının analizine göre ise eğer bir sigortalı 31 Aralık 2024 tarihinden önce emekli olursa alacağı emekli aylığı, 1 Ocak 2025 tarihinden sonra emekli olursa alacağı aylıktan yaklaşık yüzde 30 daha fazla olacak.

Gerek OVP'de yer alan tahminler, gerekse Merkez Bankası'nın gerçekleşme beklentileri yakın ölçüde tutması halinde takip eden yıllarda enflasyon belirgin bir azalma sürecine girecek. Bu durumda da yıl geçtikte yeni emeklilerin ellerine geçecek aylık biraz daha düşecek.

İşte bu endişeyi taşıyan sigortalıların önemli bölümü yıl sonu gelmeden emeklilik dilekçesi vermeye hazırlanıyor.

Gözler açıklanacak rakamlara çevrilmişti! Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini belli oldu! Gözler açıklanacak rakamlara çevrilmişti! Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar ve... Haberi Görüntüle

EMEKLİLER SİTEM ETTİ

 OVP'de yer alan tamamlayıcı emeklilik sistemi başlığına yönelik de çeşitli haberler yazılmaya başlandı. Bu haberlerde, bir nevi kıdem tazminatı fonu getirileceğine yönelik içerikten endişeye kapılan sigortalılar, yıl bitmeden emeklilik dilekçesi verme hazırlığına giriştiler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading