Yandex Metrica

Emeklileri sevindirecek değişiklik! Temmuz ayı zam oranları sil baştan değişti! SSK ve Bağ-Kur emeklisi zam oranı ne olacak?

Emeklileri sevindirecek değişiklik! Temmuz ayı zam oranları sil baştan değişti! SSK ve Bağ-Kur emeklisi zam oranı ne olacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklisi için gözler 3 Temmuza kilitlendi. 6 aylık enflasyon oranının açıklanaması beklenirken emeklilere beklenen zam ve refah payı oranında da değişiklik yapılması konuşuluyor. İşte SSk ve Bağ-Kur emeklisinin 2024 yılı zam oranları...

Ekonomi

27.06.2024, 10:31

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK'in 3 Temmuz günü açıklaması beklenen Temmuz ayı 6 aylık zam oranı kapsamında emekli vatandaşlara da enflasyon oranı kadar zam yapılması bekleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranları uzmanlar tarafından değerlendirilmeyedevam ederken 16 milyon emekli, zam oranalrına ilişkin net bir açıklama bekliyor.

Deponuzu hemen fulleyin! Benzine o tarihte dev zam geliyor! Gece yarısından itibaren geçerli olacak Deponuzu hemen fulleyin! Benzine o tarihte dev zam geliyor! Gece... Haberi Görüntüle

ANKETLERDEN İKİ FARKLI ZAM ORANI

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 2 farklı alternatif zam oranı tahminleri gündemde. İlk tahmin Merkez Bankası'nın bu ay içerisinde yapmış olduğu Piyasa Katılımcılar Anketi. Tüik verilerine göre ilk 5 aylık Haziran ayı enflasyon oranı yüzde 22.72 olmuştu. Yapılan tahminlere göre ise ilk 6 aylık zam oranı tahminleri ise SSK ve Bağ-Kur emekisinin alacağı Temmuz zammının yüzde 25.81 olacağı belirtildi. 

Emekliye yağılacak olan ikinci zam tahmini ise Finansal Kurumlar Birliği (FKB)'ye ait. FKB'nin yapmış olduğu Ekonomik Görünüm Anketi'ne göre haziran ayında enflasyon oranının yüzde 3.17'ye çıkacağı tahmin ediliyor. Yılın ilk yarısında enflasyon tahminleri ise SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 26.61 olarak bekleniyor. 

Son viraja girildi! Memur ve emekli zammı için beklenilen oran belli oldu! Son viraja girildi! Memur ve emekli zammı için beklenilen oran... Haberi Görüntüle

EMEKLİYE ZAM ENFLASYON ORANINA BAĞLI

Emekli vatandaşlara uygulanacak zam oranının ise 3 temmuz günü netlik kazanması bekleniyor. Yapılacak zam oranına göre ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın refah payı oranını belirleyecek. Kök aylıklar ve ek iyileştirmeler de emekliler için uygulanacak. 

Refah payı, kök maaşta artış, seyyanen zam gibi değişiklikler de zam oranına göre belirlenecek. Eğer 6 aylık enflasyon oranı yüzde 25.81 olursa refah payı oranı yüzde 5 verildiği takdirde kök aylıkların yüzde 30.81'e çıkması bekleniyor.

Nakite ihtiyacı olanlar dikkat! Bankalar faizsiz kredi yarışı: Limit 35 bin TL'ye kadar yükseldi! Nakite ihtiyacı olanlar dikkat! Bankalar faizsiz kredi yarışı: Limit 35... Haberi Görüntüle

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİ ZAM TAHMİN ORANLARI

Tahminlerin doğru çıkması haline ise taban aylıklar 12 bin 500 TL yapılırsa, zam oranları da eklendiği takdirde maaşı 12 bin 500 TL'nin altında kalanların maaşları 12 bin 500 TL olarak ödenecek. 

Mevcut maaşı 10 bin TL olan vatandaşlara, 6 aylık enflasyon oranı yüzde 25.81 olması halinde 12 bin 581 TL olacak. 6 aylık enflasyon oranı yüzde 26.61 olması halinde ise 12 bin 661 TL zam uygulanması bekleniyor. 

Emekli vatandaşın eğer ki mevcut maaşı 12 bin TL ise 6 aylık enflasyon oranı yüzde 25.81 olması halinde 15 bin 97 TL, 6 aylık enflasyon oranı yüzde 26.61 olması halinde ise, 15 bin 193 TL olması bekleniyor.

Zam öncesi mevcut maaşı 13 bin TL olan emekli vatadnaş ise 6 aylık enflasyon oranı yüzde 25.81 olması halinde alacağı zamlı maaşı, 16 bin 355 TL alacak. 6 aylık enflasyon oranı yüzde 26.61 olması halinde ise alacağı miktar 16 bin 459 TL olacak. 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading