Yandex Metrica

Emeklilik sisteminde yeni düzenleme! Prim günleri fazla yatırılanlara müjde: Maaş oranları değişiyor

Emeklilik sisteminde yeni düzenleme! Prim günleri fazla yatırılanlara müjde: Maaş oranları değişiyor

Orta Vadeli Program ile emeklilik sistemine yeni bir düzenleme getiriliyor. Çalışan emekliye ikinci emeklilik hakkı getirilecek olup, aylık bağlama şartlarında yeni düzenlemeler geliyor.  

Ekonomi

22.09.2024, 16:09

Resmi gazetede yürürlüğe giren Orta Vadeli Program (OVP) ekonomide 3 yıllık yeni yol haritası çizildi. Sosyal güvenlik sistemi ve emeklilik üzerine yeni düzenlemeler koyulurken emeklilik sisteminde sosyal güvenlik mevzuatı kapsamında ikinci emekliliğinde önü açılmış oluyor. 

Tüm zamanların rekoru kırıldı! İvme ile çalışan sayısı da arttı Tüm zamanların rekoru kırıldı! İvme ile çalışan sayısı da arttı Haberi Görüntüle

OVP İLE EMEKLİ MAAŞLARINA YENİ DÜZENLEME

İş Kanunu yeni döneme uygun hale getirilerek uzaktan çalışma ve esnek çalışma modellerinin yaygınlaştığı, OVP kapsamında aylık bağlama sistemi üzerindeki değişiklikler ile prim gün sayıları avantajlı hale geliyor. Mevcut sistemde emekli maaşları sadece ödenen primlere göre hesaplanıyor. Ödemeler 3 ayrı yöntem ile ele alınırken aylık bağlama oranları her dönem farklılık gösteriyor. Güncelleme katsayısı da her yıl değişirken belirli yıllarda emekli olanlar yüksek maaş alabiliyor. 

Sigarada ÖTV indirildi, maktu vergi artırıldı! Resmi Gazete'de yayımlanan bu karar ne anlama geliyor? Sigarada ÖTV indirildi, maktu vergi artırıldı! Resmi Gazete'de yayımlanan bu... Haberi Görüntüle

PRİM GÜN SAYILARINA DİKKAT

Enflasyon hesaplama ve büyüme oranları da göz önünde bulundurularak alınan maaş miktarı değişiklik gösterirken, 2025 yılında ise yüzde 30 daha yükseğe çıkması bekleniyor. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemine göre OVP'de 45 yaş altı çalışanlara uygulanan BES'te Otomatik Katılım Sistemi ile ikinci emeklilik uygulanacak.

Uygulanması beklenen sistemde işveren katkısı gelecek. 10 yıl 56 yaş olarak uygulanan şartların birikim sahibine toplu bir şekilde yada emekli maaşı olarak ödenmesi bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

1

0

1

0

0

0

1

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Loading