Sitede Ara

Emeklilikte iki kavram tarihe karışacak: Emeklilik sisteminde köklü değişiklik!

Emeklilikte iki kavram tarihe karışacak: Emeklilik sisteminde köklü değişiklik!

Türkiye'de emeklilik sisteminde köklü değişiklikler yapılması için çalışmalar hız kazandı. Yeni emeklilik sistemiyle birlikte, prim günü esas alınacak ve kök aylık gibi kavramlar tarihe karışacak.

Ekonomi

12.10.2024, 15:56

Sosyal güvenlik sisteminde önemli değişiklikler öngören yeni emeklilik reformu, 2025 yılı sonuna kadar yürürlüğe girecek.Bu kapsamlı reform paketi, emeklilik sisteminin mali sürdürülebilirliğini sağlamayı ve yeni nesil çalışanlar için daha adil bir emeklilik modeli oluşturmayı hedefliyor.

Cumhurbaşkanı yardımcısı o iddialara son noktayı koydu! Savunma Sanayi vergisi bütçeye mi gidecek? Cumhurbaşkanı yardımcısı o iddialara son noktayı koydu! Savunma Sanayi vergisi... Haberi Görüntüle

PRİM GÜNÜ ESASLI YENİ SİSTEM

Yeni düzenlemeyle birlikte, emekli aylıklarının hesaplanmasında köklü bir değişikliğe gidiliyor. Artık kök veya taban aylık gibi kavramlar tarihe karışacak ve emekli aylıkları, sigortalıların ödedikleri prim gün sayısına göre belirlenecek.

Almanlar batıyor! Yunan medyası böyle duyurdu: Berlin titriyor, Avrupa korkuyor Almanlar batıyor! Yunan medyası böyle duyurdu: Berlin titriyor, Avrupa korkuyor Haberi Görüntüle

KADIN VE ERKEKLERDE YAŞ SINIRI FARKI 

Reform paketiyle birlikte, yeni sigorta başlangıcı yapanlar için emeklilik yaşı da yeniden düzenleniyor. Kadınlarda 60, erkeklerde 65 yaş, emeklilik için zorunlu hale getiriliyor. Ancak bu düzenleme, yasanın yürürlüğe girdiği tarihten sonra sigorta başlangıcı yapanları kapsayacak.

SPK ile KOSGEB arasında dev anlaşma! İşbirliği protokolü resmen imzalandı SPK ile KOSGEB arasında dev anlaşma! İşbirliği protokolü resmen imzalandı Haberi Görüntüle

TAMAMLAYICI EMEKLİLİK SİSTEMİNDEN FAYDALANILACAK

Yeni sistemde, mevcut çalışanlar için tamamlayıcı emeklilik sistemi genişletilecek. Otomatik Katılım Sistemi'nin yerini alacak bu yeni yapı, işverenlerin de katkısıyla ikinci basamak emeklilik sistemine dönüşecek. Çalışanlar, emeklilik dönemlerinde sosyal güvenlik kapsamında kıdem tazminatı ve emekli maaşının yanı sıra, tamamlayıcı emeklilik sisteminden de faydalanabilecek.

IMF, Türk ekonomisini değerlendirdi: 'Enflasyon daha da düşecek' IMF, Türk ekonomisini değerlendirdi: 'Enflasyon daha da düşecek' Haberi Görüntüle

YENİ DESTEK MEKANİZMALARI DEVREYE ALINACAK 

Reform paketi, düşük gelirli emekliler için de yeni destek mekanizmaları öngörüyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, geçinmekte zorlanan ve düşük emekli maaşı alan kişilere yönelik olarak yol, yakıt, gıda ve ulaşım gibi alanlarda destekler sağlayacak. Ayrıca, kira yardımı da nakit olarak verilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading