Emeklinin gündemi ek zam! AK Partili isim açıkladı: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emeklinin gündemi ek zam! AK Partili isim açıkladı: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

3 Temmuz'da milyonlarca emekli için zam oranı açıklanmıştı. Memur emekli zammı 6 aylık enflasyon farkı ile yüzde 19,31 oldu. SSK ve Bağ-Kur emekli zammı da yüzde 24,73 olarak belirlendi. Ancak 1.8 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 24.73’lük artışa rağmen sıfır zam alınca en düşük emekli maaşı düzenlemesi yeniden düğmeye basıldı.   

Ekonomi

13.07.2024, 13:19

2 milyona yakın kişi açıklanan emekli zam oranından faydalanamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bu grupta kalan emekliler için yeniden zam yapılacak. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yapılan çalışmalar üzerine en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını açıkladı.

Dolar günü nasıl açtı? İşte dolar/TL endeksinin güne başlangıç rakamı... Dolar günü nasıl açtı? İşte dolar/TL endeksinin güne başlangıç rakamı... Haberi Görüntüle

BAKAN ŞİMŞEK ÖNERİLEN RAKAMI ONAYLADI 

Emekliler için gelen kulis bilgilerine göre, zam almayan emekliler için masada konuşulan iki seçenek bulunulduğu ve en düşük emekli aylığı 12 bin TL veya 12 bin 500 TL'ye çıkarılacak. 12 bin olan seçenekten 3,2 milyon emekli faydalanacak, diğerinden ise 3,7 milyon emekli faydalanması bekleniliyor. Bu rakamların Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekonomi yönetimi rakamı onayladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulması bekleniyor. 

İşte Eylül ayının zam şampiyonu belli oldu! TÜİK verilerine göre: Fiyatı en çok yükselen öğrenci yurtları oldu İşte Eylül ayının zam şampiyonu belli oldu! TÜİK verilerine göre:... Haberi Görüntüle

TARİH BELLİ OLDU

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili yaptığı konuşmasında, "Önümüzdeki hafta başında açıklarız" dedi.

Meclis'te yoğun maraton: 2025 yılı bütçe görüşmeleri başlıyor Meclis'te yoğun maraton: 2025 yılı bütçe görüşmeleri başlıyor Haberi Görüntüle

EK ZAMMI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK 

Açıklamanın ardından gözler Ankara’ya çevrildi. Bu kapsamda Çalışma bitirildiğinde önümüzdeki hafta yapılacak Kabine Toplantısı sonrası yeni emekli maaş zammının bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulması öngörülüyor.

Memur emeklileri ayın 1'inden itibaren maaş aldıkları için zam onlara henüz yansıtılmadı. Daha sonra farklar ödenecek. SSK emeklileri ise 17'sinden sonra maaş alıyor. Bağ-Kur'luların maaş günleri ise 25'inden sonra başlıyor. Memurlar ise her ayın 15'inde aylıklarını alıyor. Eğer ayın 17’sine kadar bir karar alınmazsa ileri bir tarihte ek ödemelerle emeklilerin farkları hesaplara geçecek. Takvimi ise SGK belirleyecek.

 

Habere Tepki Ver

8

0

0

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading