Emeklinin yeni zamlı maaşları sızdırıldı! İşte 2025 yılı için en düşük emekli maaşı...

Emeklinin yeni zamlı maaşları sızdırıldı! İşte 2025 yılı için en düşük emekli maaşı...

Ocak ayı yaklaşırken emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranları basına sızdırıldı. Aralık enflasyon sonuçlarına göre ortaya çıkacak emekli maaşları için yıl sonu tahminleri de geldi. İşte, 2025 en düşük emekli maaşı…

Ekonomi

21.10.2024, 15:40

Yeni yıla doğru adım adım gidilirken emekli maaşlarına yapılacak zam oranları ile en düşük emekli maaşı rakamı merak konusu oldu. Son olarak TÜİK tarafından Eylül ayı enflasyon rakamları aylık bazda yüzde 2,97 artış gösterirken yıllık enflasyon ise yüzde 49,38 olarak gerçekleşti. Böylece enflasyon rakamları 3 yılın sonunda ilk kez politika faizinin altında kaldı.

Memurlar ile memur emeklileri, toplu sözleşme artışı ile beraber yüzde 19,31 oranında bir zam alma hakkı kazandı. Ocak ayında yapılan artışlarla beraber memurların ve tüm emeklilerin yıllık maaş artışı yüzde 86,16’ya kadar ulaşırken Temmuz ayı enflasyonuyla birlikte 2023 yılının ilk 7 ayındaki artış oranı ise yüzde 28,76 olarak ortaya çıktı.

Ekmeğe 'gizli zam' mı yapıldı? Bakanlıktan açıklama: 1 milyon liraya kadar ceza uygulanacak! Ekmeğe 'gizli zam' mı yapıldı? Bakanlıktan açıklama: 1 milyon liraya... Haberi Görüntüle

ENFLASYON BEKLENTİLERİ ORTAYA ÇIKTI

Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminlerini sabitte tuttu. Yıl sonu için önceki tahmin olan yüzde 38, aynı şekilde devam ederken üst sınır ise yüzde 42 oldu. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyonda bir düşüş beklediklerini söyleyerek yeni zamların yeni tahminler ışığında gerçekleşeceği belirlendi.

Emekli Maaşı

Yıl sonunda Merkez Bankası'nın yüzde 38 tahmininin gerçekleşmesi durumunda; memurların artışı toplamda yüzde 6,62, eğer ki üst band olan yüzde 42 gerçekleşirse, bu durumda zam oranı yüzde 9,70’e kadar çıkacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 6 aylık enflasyon artışları da benzer tahminlere göre hesaplanacak. Yüzde 38 tahmini ışığında 6 aylık enflasyon artış oranı yüzde 10,65 olarak öngörülürken yüzde 42 tahmininde ise bu oran yüzde 13,95 olarak gerçekleşecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading