Emekliye '1 maaş ikramiye' dedi! TÜED'den 29 Ekim için çılgın istek

Emekliye '1 maaş ikramiye' dedi! TÜED'den 29 Ekim için çılgın istek

Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle çalışan ve çalışmayan emeklilere 29 Ekim'de 5 bin TL ikramiye verilmişti. 2024 yılı için de EYT'lilere ve yeni emekli olacaklara 5.000 TL ikramiye verilip verilmeceği merak edildi.

Ekonomi

16.10.2024, 14:56

Emekli vatandaşlar bundan tam 1 yıl kadar önce 29 Ekim 2023 tarihinde 5.000 TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi almıştı. Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle çalışan ve çalışmayan emeklilere verilen bu ikramiye tutarı az da olsa bütçelere katkı sağlarken bu ikramiyenin yeniden verilip verilmeceği tartışma konusu oldu.

Geçtiğimiz sene Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle emekli vatandaşlara 5.000 TL ikramiye verilmiş ve ilk olarak bu miktar çalışmayan emekliler için ödenmiş ve gelen tepkiler sonrasında da alınan karar doğrultusunda bu ikramiyeden çalışan emeklilerde faydalanmıştı.

Emekli ikramiye

Bakan Kurum'dan depremzedelere 1,5 milyon TL'lik destek müjdesi Bakan Kurum'dan depremzedelere 1,5 milyon TL'lik destek müjdesi Haberi Görüntüle

EMEKLİLERE 1 MAAŞ İKRAMİYE İSTEDİ

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz ise yaptığı açıklamasında Cumhuriyet'in k, 100. yıl dönümü kapsamında emeklilere tek sefer için 5 bin lira ödeme yapıldığını anımsatarak bunun adının 'Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi' olarak değiştirilerek her yıl bir maaş tutarında ikramiye verilmesini istedi.

Tokgöz açıklamasında, "Geçen yıl Cumhuriyet Bayramı'nda yapılan 5 bin liralık ödeme sayesinde birçok emekli kışa elinde ilave bir miktar parayla girdi. "Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle emeklilerimize verilen ikramiyenin adının 'Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi' olarak konulup, her yıl bir maaş tutarında verilmesini talep ediyoruz. Bu uygulama milyonlarca emeklimizi ziyadesiyle memnun edip, onların Cumhuriyet Bayramı'nı daha bir coşkuyla kutlanmasına katkı sağlayacaktır" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading