Yandex Metrica

Emekliye can suyu olacak ödeme: Bugünden itibaren hesaplara yatacak

Emekliye can suyu olacak ödeme: Bugünden itibaren hesaplara yatacak

Milyonlarca emekliye can suyu olacak ikramiye! Kurban Bayramı'na 1 haftadan az kala emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesinin detayları belli oldu. Peki Ramazan Bayramı'nda 3 bin TL ikramiye alan emekliler Kurban Bayramı'nda kaç TL ikramiye alacak, ödemeler ne zaman hesaplara yatacak?

Ekonomi

10.06.2024, 12:10

Kurban Bayramı'ndan 16 milyon emeklinin beklentisine cevap veren Türkiye ikramiye miktarı ve tarihlerini açıkladı. Sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının yanında olmaya devam eden Türkiye, ikramiye ödemelerini hesaplara yatıracak.

Ramazan Bayramı öncesi emekli ikramiyelerine ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Yeraltında 5 bin ton altın var! Bu rezerv Türkiye'yi zengin edecek: Tam 300 milyar dolar Yeraltında 5 bin ton altın var! Bu rezerv Türkiye'yi zengin... Haberi Görüntüle

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ BUGÜN HESAPLARA YATIYOR

Emeklilerin dört gözle beklediği kurban ikramiyeleri bayrama bir aydan az bir süre kala merak konusu oldu. Kurban Bayramı bu yıl 15 – 19 Haziran tarihleri arasına denk geliyor. Bu durumda emekliler için ikramiye ödemesi de 10 (Bugün) -14 Haziran haftasında yapılacak. İkramiye alabilmek için aylık hak etmiş olma şartı gereği 1 Haziran ve öncesinde maaş hak etmiş olanlara ikramiye ödemesi yapılacak.

Ayrıca devletin verdiği bayram ikramiyesinden yararlanmak isteyen yeni emekliler için son tarihin 31 Mayıs olacağı ifade edildi. Bu karar göre 1-31 Mayıs tarihleri arasında emekli olacakların işlemleri 1 Haziran’da başlayacak. 31 Mayıs’a kadar emekli olanlar Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanabilecek.

Emekli olmak isteyene yeni düzenleme! Kademeli emeklilik düzenlemesinde yeni dönem! Yaş şartı kaldırılacak mı? Emekli olmak isteyene yeni düzenleme! Kademeli emeklilik düzenlemesinde yeni dönem!... Haberi Görüntüle

DUL VE YETİM MAAŞI ALANLAR DİKKAT

Öte yandan dul ve yetim maaşı alanlara, bayram ikramiyesi hisse oranlarına göre yatırılacak. Vefat eden sigortalının çocuğu olması durumunda eşine %50 oranında ödeme yapılıyor. 

Bu kapsamda çocuklara ise yetim maaşı olarak %25 hisse oranında ödeme yapılıyor. Vefat eden  sigortalının çocuğu olmaması durumunda ödeme %75’e yükseliyor. Emekli bayram ikramiyeleri de bu hisse oranına göre yatırılacak.

Habere Tepki Ver

16

701

38

17

15

1

3

8

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading