Yandex Metrica

Emekliye cillop gibi bayram hediyesi: İkramiye miktarı ve ödeme tarihi

Emekliye cillop gibi bayram hediyesi: İkramiye miktarı ve ödeme tarihi

16 milyon emekliye cillop gibi bayram ikramiyesi! Kurban Bayramı'na 1 aydan az kala emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesinin detayları netlik kazanmaya başladı. Peki Ramazan Bayramı'nda 3 bin TL ikramiye alan emekliler Kurban Bayramı'nda kaç TL ikramiye alacak?

Ekonomi

21.05.2024, 23:57

Sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının yanında olmaya devam eden Türkiye Cumhuriyeti, Kurban Bayramı'nda 16 milyon emeklinin beklentisine cevap vermeye hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesine ilişkin yaptığı son açıklamada, "Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz." ifadelerini kullanmıştı. 

Akaryakıta gelecek çifte zam ertelendi: Deponuzu doldurmak için son fırsat! Benzin ve motorine dev zam yolda! Akaryakıta gelecek çifte zam ertelendi: Deponuzu doldurmak için son fırsat!... Haberi Görüntüle

BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine, "Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz" ifadelerini kullanmıştı. 

Ramazan Bayramı'nda 3 bin TL olarak yatırılan bayram ikramiyesinin önümüzdeki Kurban Bayramı'nda da 3.000 TL olarak hesaplara geçmesi bekleniyor.

Milyonlarca emeklinin beklediği zam takvimi belli oldu: Memur emeklisine yüzde 21, SSK ve Bağ-Kur emeklisinde yüzde 26 zam! Milyonlarca emeklinin beklediği zam takvimi belli oldu: Memur emeklisine yüzde... Haberi Görüntüle

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK 2024?

Bayrama yaklaşık 1 ay kala emekliler Kurban Bayramı ikramiyelerinin hesaplara ne zaman geçeceğini merak etmeye başladı. Kurban Bayramı bu yıl 15 – 19 Haziran tarihleri arasına denk geliyor. İkramiyeler ise 10 – 14 Haziran arasında yatırılacak.

Öte yandan bayram ikramiyesinden yararlanmak isteyen yeni emekliler için son tarihin  31 Mayıs olacağı ifade edildi. Bu karar göre 1-31 Mayıs tarihleri arasında emekli olacakların işlemleri 1 Haziran’da başlayacak. 31 Mayıs’a kadar emekli olanlar Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanabilecek.

Kripto paralarda yeni dönem: Yatırımcıları ne bekliyor? Kripto paralarda yeni dönem: Yatırımcıları ne bekliyor? Haberi Görüntüle

DUL VE YETİM MAAŞI ALANLAR DİKKAT

Öte yandan dul ve yetim maaşı alanlara, bayram ikramiyesi hisse oranlarına göre yatırılacak. Vefat eden sigortalının çocuğu olması durumunda eşine %50 oranında ödeme yapılıyor. 

Bu kapsamda çocuklara ise yetim maaşı olarak %25 hisse oranında ödeme yapılıyor. Vefat eden sigortalının çocuğu olmaması durumunda ödeme %75’e yükseliyor. Emekli bayram ikramiyeleri de bu hisse oranına göre yatırılacak.

Habere Tepki Ver

67

362

51

49

67

17

9

14

Yorumlar (1)

Yasar ali kurt

15.05.2024 20:30:15

Mübarek olsun. You tube yorumlar 6 7 haziranda olması daha doğru delmi ? Sizce

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading