Emekliye fıstık gibi zam müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: 2025'te dev zam geliyor

Emekliye fıstık gibi zam müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: 2025'te dev zam geliyor

Milyonlaca emekliye 2025'te dev zam gelecek! Cumhurbaşkanı ekonomi kurmaylarına talimatı verdi. Emeklilere ocak ayında fıstık gibi müjde var! 

Ekonomi

22.09.2024, 15:54

6 milyon emekliye fıstık gibi zam müjdesi. En düşük emekli maaşı zammı 2025 yılında rekor seviyeye çıkacak.  Hatırlacağı üzere ocak ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla en düşük emekli maaşı 10.000 TL olarak belirlenmişti. Temmuz ayında ise en düşük emekli maaşına ara zam yapılmış, 12.500 TL’ye yükselmişti. 

Kripto para piyasası, ABD seçimlerine kilitlendi! Seçim sonuçları nasıl etkileyecek? Kripto para piyasası, ABD seçimlerine kilitlendi! Seçim sonuçları nasıl etkileyecek? Haberi Görüntüle

GÖZLER OCAK ZAMMINDA

Artan enflasyon sonrası emekliler gözlerini ocak ayında yapılacak olan zamma çevrildi. Peki Ocak 2025’te en düşük emekli maaşı ne olacak? SGK uzmanı Özgür Erdoğan en düşük emekli maaşı zammına ilişkin tahmin geldi. 

Emekli maaş zammı için geri sayım başladı. Ocak 2025 itibariyle SSK ve bağ-kur emekli maaşları güncellenecek. Yapılacak olan zamlar ise 6 aylık enflasyona göre belirlenecek. Ancak en düşük emekli maaşında hesaplama biraz daha farklı yapılıyor. O nedenle de Ocak 2025 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak sorusunun yanıtı merak ediliyordu. Beklenen haber Nihayet geldi. Ocak ayında en düşük emekli maaşına yapılacak zam oranı belli oldu. Ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun 2025 Ocak’ta verilecek en düşük emekli maaşını duyurdu. SSK ve bağ-kur emeklilerine büyük müjde var.

Dolar güne nasıl başladı? İşte Dolar/TL'nin işlem gördüğü seviyeler... Dolar güne nasıl başladı? İşte Dolar/TL'nin işlem gördüğü seviyeler... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca emekli için kök maaş probleminin ortaya çıkması ile birlikte Türkiye’de en düşük emekli maaşı kavramı da gün yüzüne çıkmıştı. Kök maaşı 10.000 TL ve altında olan milyonlarca Vatandaş ne yazık ki Temmuz ayında sıfır zam almıştı. Bunun üzerine de ekonomi yönetimi devreye girdi ve hazine desteğiyle Maaşlar 12.500 TL’ye tamamlandı. En düşük emekli maaşı adı verilen bu Maaşlar için 6 ayda bir zam planlanıyor. Kök maaş sorunu çözülmediği sürece de en düşük emekli maaşının yeniden güncellenmesi bekleniyor. Son olarak Temmuz ayında yapılan zamla birlikte yeni en düşük emekli maaşı 12.500 TL olmuştu. Peki ocakta en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

TÜİK o verileri açıkladı! Tüketicinin güveni arttı TÜİK o verileri açıkladı! Tüketicinin güveni arttı Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 15 BİN TL OLUYOR

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun canlı yayında 2025 Ocak zamlarına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Artık %49 ve 50 oranında zamları konuşmanın imkansız olduğunu belirten Özgür Erdursun, en fazla yapılacak zam oranlarının %20 olacağını söyledi. Ocak ayında en düşük emekli maaşına yüzde 20 zam beklediğini de belirten ünlü SGK uzmanı, yeni en düşük emekli maaşının 15.000 TL’ye tamamlanacağını söyledi.

Türkiye'den dev doğalgaz adımı: Bakan Bayraktar ABD'ye gidiyor: Milyarlarca dolarlık anlaşma imzalanacak Türkiye'den dev doğalgaz adımı: Bakan Bayraktar ABD'ye gidiyor: Milyarlarca dolarlık... Haberi Görüntüle

3 OCAK’TA RESMEN AÇIKLANACAK

Milyonlarca emekli gözünü Ocak ayına çevirdi. Temmuz ayında yapılan maaş zammı  emeklileri tatmin etmemişti. O nedenle Ocak zamları için beklenti oldukça yüksek ancak Sosyal Güvenlik uzmanlarının tahminleri tam aksi yönde. SSK ve bağ-kur emekli maaşlarına yapılacak kesin zam oranları 3 Ocak 2025 tarihinde 6 aylık Enflasyonun açıklanması ile netlik kazanacak. Ancak her ay açıklanan enflasyon verileri de emekli zamları konusunda yeni ipuçları vermeye devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

2

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading