Emekliye müjde taze taze geldi: Emekli kartı ve indirimler çok yakında geliyor

Emekliye müjde taze taze geldi: Emekli kartı ve indirimler çok yakında geliyor

Emekli maaşlarına yapılacak Ocak zammı merak edilirken, 16 milyon emekliye müjde SGK'dan geldi. SGK duyurusunda emeklilere yeni emekli kartı ve birçok indirimi peş peşe duyurdu.

Ekonomi

09.10.2024, 17:27

Milyonlarca emekli Ocak 2025'te yapılacak zam oranına odaklandı. Yüksek enflasyon nedeniyle maaşlara yüksek zam bekleyen emeklilere çiçeği burnunda, taze taze bir müjde geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliği milyonlarca emeklinin yüzünü güldürecek.

2024 yılını emekliler yılı olarak ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca emekliye verdiği sözü tuttu. Yeni düzenlemeleri merakla bekleyen SSK BAĞ-KUR 4C emeklisi olan vatandaşlara SGK'dan müjde geldi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın iş birliği kapsamındaki çalışmaları duyuran SGK, yeni emekli kartı uygulaması ve emeklilere yönelik yeni indirimleri de peş peşe duyurdu.

Ekmeğe 'gizli zam' mı yapıldı? Bakanlıktan açıklama: 1 milyon liraya kadar ceza uygulanacak! Ekmeğe 'gizli zam' mı yapıldı? Bakanlıktan açıklama: 1 milyon liraya... Haberi Görüntüle

EMEKLİYE İLAÇ GİBİ GELECEK

Hükümetin yaptığı yeni düzenleme ile birlikte emeklilere özel indirim fırsatları başladı. SGK’dan yapılan duyuruya göre, kamu kurum ve kuruluşlarına ait Tesisler ve konaklama yerlerinde emeklilere özel indirimler uygulanacak. Ayrıca şu anda olmasa da yaz aylarında KYK yurtlarında da emeklilerin ücretsiz ve indirimli konaklaması sağlanacak. Bu kapsamda emekliler 81 ilde ücretsiz şekilde konaklayacak.

Emekliye özel indirimler bununla da sınırlı kalmadı, ulaşımda kargoda para alma ve transferinde de birçok indirim fırsatı var. TCDD, tren biletlerini emeklilere indirimli olarak sunuyor. Aynı zamanda PTT’de Kargo hizmetlerini gönderi hizmetlerini emeklilere indirimli olarak sağlıyor. SSK BAĞ-KUR ve 4c emeklisi fark etmeden tüm emekliler bu indirim ve ücretsiz avantajlardan faydalanabiliyor.

Asgari ücrete dev zam kapıda! Yılbaşına sayılı günler kala rakamı verdi Asgari ücrete dev zam kapıda! Yılbaşına sayılı günler kala rakamı... Haberi Görüntüle

EMEKLİ KARTI YOLDA

Tüm bunların yanı sıra devletin yaptığı en önemli düzenlemelerden bir tanesi de emeklilere yönelik Hayata geçirilecek olan emekli kartı uygulaması olacak. Emekli kartı ile birlikte emekliler gıda yardımı, Market yardımı, fatura yardımı ve Ulaşım yardımı gibi destekler alacak.

Milyonlarca emekliye ilaç gibi gelecek olan emekli kartı uygulamasına ilişkin yeni detaylar da netlik kazanmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan emekli kartı önce en düşük emekli maaşı alan vatandaşlara sunulacak.

Emekli kartı başvurular sonucu emeklilere dağıtılacak ve bu karta sahip olan emekliler her ay karta yüklenen parayı ulaşım , gıda, fatura gibi ödemelerde kullanabilecek.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenleme TBMM’ye sunuldu.  

Emekli kartı uygulaması mecliste milletvekilleri tarafından oylanacak ve kabul edilirse de resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek. Bu kart sayesinde milyonlarca emeklinin masrafları azalacak, emeklinin fatura ve gıda masrafı devlet tarafından karşılanmış olacak.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading