Yandex Metrica

Emekliye yapılacak maaş zammı netleşti! İşte yapılacak zam oranı ve en düşük emekli maaşı

Emekliye yapılacak maaş zammı netleşti! İşte yapılacak zam oranı ve en düşük emekli maaşı

Emeklilerin maaşına yapılacak zam açıklanan enflasyon rakamlarıyla şekillenmiş durumda. Çalışma Bakanı Ilılkhan'ın refah payı verilmeyeceğine yönelik açıklaması hayal kırıklığı yaratsa da emekliler, şimdiden garanti zamlarını hesaplamaya başladı.

Ekonomi

28.06.2024, 20:56

Ocak, şubat, mart, nisan ve mayıs aylarına ait enflasyon rakamları açıklanmıştı. Şimdiye kadar açıklanan rakamlara göre yüzde 22,72'lik oran netleşmiş oldu. Şimdi sırada haziran ayı enflasyon rakamları var. 3 Temmuz günü açıklanacak oranla beraber emeklilerin alacağı zam miktarı da kesinleşmiş olacak.

3-6-9-11-20 yıl çalışanlar dikkat! Kıdem tazminatına dev zam geliyor: Yeni tazminat listesi belli oldu 3-6-9-11-20 yıl çalışanlar dikkat! Kıdem tazminatına dev zam geliyor: Yeni... Haberi Görüntüle

BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA

Yüzde 22,72'lik zammı garantileyen emeklilerin bir başka beklentisi de refah payı idi. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamayla maaşlara refah payı eklenmesinin gündemde olmadığını belirtti. Bakan Işıkhan'ın yaptığı son açıklama dikkate alındığında emeklilere yapılacak maaş zammı refah payı olmadan hesaplanacak. Bu da aşağı yukarı netleşmiş duurmda. Emekliler ilk 5 ayda çıkan enflasyon oranları dikkate alındığında yüzde 22,72'lik zammı garantilemiş durumda. 3 Temmuz'da açıklanacak ebflasyon oranının yüzde 2,52 civarında olması bekleniyor. Bu da zam oranının yüzde 25-26 olması demek. 

Asgari ücretliye müjde: Bayramdan sonra dev maaş zammı yolda! Tarihi bile açıklandı: İşte detaylar Asgari ücretliye müjde: Bayramdan sonra dev maaş zammı yolda! Tarihi... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI DA ARTACAK

En düşük emekli maaşının da 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkması bekleniyor. Ocak ayında yüzde 49,25 zam alan emekliler gözlerini TÜİK'in açıkalyacağı rakamlara çevirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading