Yandex Metrica

Emekliye yüzde 25 refah payı geliyor! İşte 2025'te beklenen en düşük emekli maaşı...

Emekliye yüzde 25 refah payı geliyor! İşte 2025'te beklenen en düşük emekli maaşı...

Yılbaşına az bir zaman kala emekli maaşlarına yapılacak zamlar yeniden gündem oldu. Enflasyon ve refah payı ile birlikte en düşük emekli maaşının 15 bin TL olması beklenmekte.

Ekonomi

27.09.2024, 09:44

Yeni yılda emeklilerin zamlı maaş beklentilerinde rakamlar oluşmaya başlarken 2025 yılına umutlu girmek hedefler arasında yer aldı. Son olarak Temmuz ayında en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL’ye ulaşırken yeni dönemde enflasyon ve refah payı ile beraber bu rakama 2 bin 500 TL daha eklenmesi gündemde.

Son 6 aylık enflasyon oranı ve hükümet tarafından belirlenecek refah payına göre belirlenecek emekli maaşlarının 15 bin TL’ye ulaşması bekleniyor. Yıllık enflasyon oranı dikkate alındığında ise bu rakamın 17 bin TL sınırını geçmesi hedefleniyor.

Zamlara ek olarak refah payı uygulamasının dahil edilmesi ile birlikte en düşük emekli maaşının 15 bin TL, yüzde 25 oranında bir artışla yeni rakamın 15 bin 625 TL olacağı yönünde iddialar ortaya atılıyor.

Emekliye Zam

Rekor kırdı! Altın fiyatlarında dikkat çeken hafta sonu hareketliliği! Rekor kırdı! Altın fiyatlarında dikkat çeken hafta sonu hareketliliği! Haberi Görüntüle

EMEKLİLERİN KÖK MAAŞLARI DÜZENLENECEK

Emekli maaşlarında olası bir artışın yanı sıra kök maaşlar üzerinde de yeni bir düzenleme yapılması hedefleniyor. Halihazırda kök maaşı 10 bin TL olan bir emekli, Ocak ayındaki maaş artışıyla beraber fark ödemesi alması bekleniyor.

Şu ana kadar emekli maaşlarının kesin olarak hesaplanabilmesi adına Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık aylarındaki enflasyon oranlarının açıklanması gerekmektedir. Enflasyon karşısında eriyen alım gücünün Ocak ayındaki emekli maaşlarına yapılacak zamla birlikte az da olsa ortadan kalkması beklenmektedir.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Loading