Emekliyi heyecanlandıran gelişme! AK Parti'den açıklama geldi: Önümüzdeki haftalarda rapor ortaya çıkar

Emekliyi heyecanlandıran gelişme! AK Parti'den açıklama geldi: Önümüzdeki haftalarda rapor ortaya çıkar

Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran haberi AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler duyurdu. Ocak 2025'te emekli maaşı ne kadar olacak? Güler, katıldığı bir TV programında son gelişmeleri açıkladı.

Ekonomi

06.10.2024, 17:13

16 milyon emeklinin merakla beklediği 2025 Ocak zammına ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanı Güler, "Sosyal güvenlik kurumu başkanlığı içerisinde Emekli Sandığı, memurlar ayrı bir statüye tabi, kamu işçileri ayrı bir statüye tabi, SGK, Bağkur ayrı bir statüye tabi. Bunlar bakıldığında hepsinin 2024-2025 gibi fark olduğunu görmedik." ifadelerini kullandı.

Emekliye cillop gibi müjde! Promosyon tutarları güncellendi: Bu rakamlar oh dedirtecek Emekliye cillop gibi müjde! Promosyon tutarları güncellendi: Bu rakamlar oh... Haberi Görüntüle

AK PARTİ'DEN EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI

Sözlerine devam eden Güler, "Bazıları için yaş ve süre açısından çok az etkiliyor, bazılarında fazla etkiliyor gibi bir durum var. Etki analizini iyi ortaya koyalım, kaç kişi etkileniyor? 2024’te emekliliği hak etmiş kaç kişi var? Aralarındaki maaş bağlama oranlarından kaynaklı olarak enflasyon farkı yansıtılmasından mı farklılık var, yoksa kanun düzenleme ile beraber başka bir durum mu söz konusu? Şu an arkadaşlarımız çalışıyor." şeklinde konuştu.

Sayısal veriler ortaya çıktıktan sonra yol haritası çıkaracağız diyen Güler, "Hakkaniyetli, adil, sürdürülebilir, kimseye haksızlık etmeden Çalışma Bakanlığımız ve Hazine ve Maliye Bakanlığımız beraber çalışıyorlar. Önümüzdeki haftalarda rapor ortaya çıkar." dedi.

Açıklamalarına devam eden AK Parti Grup Başkanı Güler, "Bir kişi bile olsa ne ise durumu görelim. Mevcut emeklilerle alakalı değil, 2024 itibarıyla emekliliği hak etmiş, çalışma hayatına devam ediyor." ifadelerini kullandı.

1999, 2004, 2008 SGK girişi olana şipşak emeklilik! Meclis 2. EYT paketini gündeme aldı 1999, 2004, 2008 SGK girişi olana şipşak emeklilik! Meclis 2.... Haberi Görüntüle

EMEKLİLİK YAŞI DÜŞECEK Mİ?

Bu 2025’e 2026’ya 2027’de sonraki yıllarda emeklilik söz konusu olduğunda farklılık arz edebilir mi? diyerek sözlerine devam eden Güler, "Farklılık arz etse bile bir mağduriyete sebebiyet verebilir mi? Bunu göreceğiz. Makul bir çözümü yasal düzenleme gerekirse bakacağız." şeklinde konuştu.

Sözlerine devam eden Güler, "Sosyal güvenlik ihtiyacı kesinlikle var. Bizim günümüzün en özel kavramı sürdürülebilirliktir. Daha hakkaniyetli bir emeklilik sistemini hayata geçirmemiz lazım." dedi.

Gelişmiş batı toplumlarına bakın, 45’li 50’li yaşlarda emekli olamazsınız orada diyerek sözlerine devam eden Güler, "EYT var, geçmişten gelen birçok yük var. Merkezi bütçemizden her yıl çok yüksek miktarda bir kaynağı hem düşük emekli maaşı alan emeklilerimize yönelik olarak destekleyerek onları 12.500 liraya tamamlamaya çalışıyoruz. Bizim yeniden prim miktarını, yaşı konuşmamız lazım. Geçmişten bugüne kadar biz bunu nasıl sürdürebiliriz? Daha gerçekçi primleri nasıl toplayabiliriz? Bunların hepsini konuşmamız lazım." dedi.

Emeklilik yaşı düşecek mi? AK Parti'den kritik açıklama geldi: Çalışmalar devam ediyor Emeklilik yaşı düşecek mi? AK Parti'den kritik açıklama geldi: Çalışmalar... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

TÜİK'in açıkladığı son 3 aylık enflasyon oranına göre emekli maaşlarının zam oranı nasıl olacak? SSK VE Bağ-Kur emekli maaşı tablosu şöyle şekillendi;

Bağ-Kur (Esnaf) - 12.695 TL - 13.827 TL'yi

Bağ-Kur (Tarım) - 10.089 TL - 10.989 TL'yi

SSK (2000 öncesi) - 14.178 TL -15.442 TL'yi

SSK (2000 sonrası) - 8.789 TL – 9.572'yi garantiledi.

Tüm veriler sonrası en düşük emekli maaşı netlik kazanacak. Yüzde 25 artış ile 10 bin liradan 12.500 liraya yükseltilen en düşük emekli aylığı için Ocak 2025 döneminde hükümetin masasında 14-15 bin TL rakamının bulunduğu ifade ediliyor.

Öte yandan eylül ayından yapılan Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43,31'den yüzde 43,14'e indi. OVP'de ise enflasyon beklentileri 2024 için yüzde 33’te yüzde 41,5'e çıktı. Bu kapsamda maaşlar bir kez daha hesaplandı. Bu kapsamda Memur ve memur emeklileri için yıl sonu beklentileri de aşağıdaki gibi oldu.

Habere Tepki Ver

1

0

1

2

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading