Yandex Metrica

Sitede Ara

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 farklı seçenek var

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 farklı seçenek var

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına ilişkin yaptığı açıklamada ''Ortaya bazı rakamlar çıktı. Meclis Başkanlığımıza sunacağımız vergi düzenlemelerine ilişkin kanun teklifimiz içerisinde vermeyi düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz.'' dedi. 

Ekonomi

16.07.2024, 11:10

Geçtiğimiz günlerde Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yaklaşık 4 milyon emeklinin gözü zam düzenlemesine çevrildi.

6 aylık enflasyon sonrası emekli maaş zam oranı yüzde 24,73 oldu. Bilindiği üzere enflasyon zammı kök aylıklara uygulanıyor. Ancak kök aylığı 7 bin 710 lira ve altında olanların maaşı, zamma rağmen en düşük aylığın altına kaldı.

Bunun üzerine harekete geçen AK Parti kurmayları, sadece en düşük emekli maaşı olarak uygulanan rakamda bir hazırlık yaptı.

En düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması düşünülüyor.

Bolu Dağı Tüneli erken açılıyor: Bakan Uraloğlu tarih verdi Bolu Dağı Tüneli erken açılıyor: Bakan Uraloğlu tarih verdi Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞINA ZAM TOPLANTISI

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli aylığında artış düzenlemesine ilişkin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile AK Parti Genel Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Efkan Ala'nın da katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Depoları acilen fulleyin! Akaryakıta okkalı zam geliyor: İşte zammın tarihi ve uygulanacak tarife listesi... Depoları acilen fulleyin! Akaryakıta okkalı zam geliyor: İşte zammın tarihi... Haberi Görüntüle

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den  en düşük emekli aylığı düzenlemesine ilişkin açıklama geldi. 

Ortaya birkaç alternatifin çıktığını belirten Güler, "Bunun bütçe dengeleri çok önemli. Bütçe karşılığı ve sürdürülebilirlik çok önemli." ifadelerini kullandı.

En düşük emekli maaşının şu anda 10 bin TL'ye tamamlandığını anımsatan Güler, "Bu nasıl bir rakama tamamlanabilir, birkaç alternatif var. Onlar üzerinde de bir rapor çıkarttık. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanı'mıza arz edeceğiz. Meclis Başkanlığımıza sunacağımız vergi düzenlemelerine ilişkin kanun teklifimiz içerisinde vermeyi düşünüyoruz." dedi.

Halkbank'tan emeklilere dev müjde! SGK destekli kredi fırsatı: Başvuranın hesabına yatacak Halkbank'tan emeklilere dev müjde! SGK destekli kredi fırsatı: Başvuranın hesabına... Haberi Görüntüle

SON KARAR ERDOĞAN'IN

Emekli zammı için ilk etapta 3 farklı senaryo ortaya çıkmıştı. 10.000 TL olan en düşük emekli aylığının 11.500-12.000-12.500 TL arasında bir rakama çıkarılacağı konuşuluyordu ancak edinilen bilgilere göre masada 2 farklı seçenek kaldı. En düşük emekli maaşının 12.000 ya da 12.500 lira olacağı konuşuluyor. Son karar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilecek. 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading