Yandex Metrica

Sitede Ara

En düşük emekli maaşı ve yurt dışı çıkış harcı belli oldu! AK Partili isimden son dakika açıklaması

En düşük emekli maaşı ve yurt dışı çıkış harcı belli oldu! AK Partili isimden son dakika açıklaması

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltileceğini açıkladı. En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Yeni düzenlemeden 3 milyon 703 bin emekli yararlanacak. En düşük emekli maaşının 10.000 TL'den 12.500 TL'ye çıkarılmasının bütçeye maliyeti 33 milyar TL olacak. Ayrıca yurt dışı çıkış harcı da 500 TL oldu. 

Ekonomi

16.07.2024, 12:41

Emekli zammının da içinde olduğu vergi kanunları ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

Milyonların merakla beklediği en düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira oldu. En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Yeni düzenlemeden 3 milyon 703 bin emekli yararlanacak. En düşük emekli maaşının 10.000 TL'den 12.500 TL'ye çıkarılmasının bütçeye maliyeti 33 milyar TL olacak. Yurt dışı çıkış harcı da 500 TL oldu. 

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in düzenlemeyle ilgili detayları kamuoyuyla paylaştı.

Milli hızlı trende ilk test! Bakan Uraloğlu merak edilen tarihi açıkladı Milli hızlı trende ilk test! Bakan Uraloğlu merak edilen tarihi... Haberi Görüntüle

53 MADDEDEN OLUŞUYOR

Güler'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini yapmak için bilgilendirmek için bir aradayız. Toplamda 53 maddeden oluşuyor. Uzun zamandır çalışılan kanun teklifimizin hayırlı olmasını diliyorum. Şu anda hali hazır durum içerisinde bu kanun teklifinin dışında sanki bambaşka konular çalışılıyor gibi dezenformasyon amaçlı bilgilerin olduğunu ifade etmek isterim. Çalışmadığımız, üzerinde herhangi bir inceleme yapmadığımız bir metin haline getirmediğimiz birçok konu varmış gibi basınla paylaşıldı. 53 maddeyi incelediğinizde paylaşılan hususların hiçbirinin olmadığını görmüş olacaksınız. Teklif ile vergi adaletinin güçlendirilmesi, verginin payının artırılması, güvenliğin sağlanması, kayıt dışılıkla mücadele, istisnaların kaldırılması, cezaların etkinliğinin artırılması, devreden KDV'nin azaltılması, ithalatın azaltılmasına katkı sağlanması amacıyla düzenlemeler yapıyoruz.

120 milyon dolarlık zarar! Libya'da petrol ve gaz üretimi durdu 120 milyon dolarlık zarar! Libya'da petrol ve gaz üretimi durdu Haberi Görüntüle

KISA VADELİ PRİM ORANI YÜZDE 2'DEN YÜZDE 2,25'E ÇIKARILDI

Teklif ile vergi adaletinin güçlendirilmesi, verginin payının artırılması, güvenliğin sağlanması, kayıt dışılıkla mücadele, istisnaların kaldırılması, cezaların etkinliğinin artırılması, devreden KDV'nin azaltılması, ithalatın azaltılmasına katkı sağlanması amacıyla düzenlemeler yapıyoruz. Öncelikli olarak kısa vadeli prim oranını yüzde 2'den yüzde 2,25'e çıkarıyoruz. 8 Eylül 1999 dahili öncesinde sigortalı sayılanlardan ilk defa yaşlılık veya emekli aylığı bağlananların aynı iş yerinde sosyal güvenlik destek primine tabi çalışmaya devam etmeleri halinde işverenlere sağlanan 5 puanlık sosyal güvenlik destek piriminin hazine tarafından ödenmesine yönelik uygulamayı sonlandırıyoruz.

2024-25 TEV burs başvurusu ne zaman, şartları nelerdir? TEV burs üceri ne kadar? 2024-25 TEV burs başvurusu ne zaman, şartları nelerdir? TEV burs... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BELLİ OLDU

En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. En düşük emekli maaşının 10.000 TL'den 12.500 TL'ye çıkarılmasının bütçeye maliyeti 33 milyar TL olacak. Yeni düzenlemeden 3 milyon 703 bin emekli yararlanacak.

Acil nakit ihtiyacı olana büyük destek! 30 Eylül'e kadar o bankaya başvuranlar yaşadı! 15-40 bin TL arası faizsiz kredi imkanı! Acil nakit ihtiyacı olana büyük destek! 30 Eylül'e kadar o... Haberi Görüntüle

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI 500 LİRAYA YÜKSELDİ

Yurt dışı çıkış harcı 150 TL'den 500 TL'ye yükseltiyoruz. Her yıl harç tutarı yeniden değerleme oranıyla artırılacaktır.

Gelsin yeşiller! ABD'den çarpıcı Türkiye raporu: Pandemi öncesi ekonomi geri geliyor Gelsin yeşiller! ABD'den çarpıcı Türkiye raporu: Pandemi öncesi ekonomi geri... Haberi Görüntüle

KAYIT DIŞILILIKLA MÜCADELE

Kayıt dışılıkla mücadeleye katkı sağlamak için cezaların etkinliğinin artırılması, usulsüzlük cezalarında artırıma gidiyoruz. Kayıt dışı çalışılmada kesilecek cezalar artırılacak. Vergi dairesi bilgisi dışında kesilecek vergi zıyai cezası 3 katı olarak kesilecek cezalarda 4.5 kat uygulanacak.

Başkasının IBAN ve POS cihazı kullananlara ayrıca cezaları artırıyoruz.

KDV beyannamelerinde indirilecek KDV tutarlarının 5 takvim yılında indirilememesi durumunda kayıtlardan çıkarılarak gider olarak dikkate alınmasına imkan sağlıyoruz.

Teklifimiz ile vergi aslını uzlaşma kapsamı dışına çıkıyoruz. Cezalar için uzlaşma yapılacak.

OECD'nin ilan ettiği kurallar çerçevesinde küresel şirketlerin elde ettikleri gelirden, kardan yüzde 15'lik asgari kurumlar vergisi imkanı getiriyoruz. Bu vergi OECD'ye bağlı ülkeler kapsamında küresel şirketin kurulu olduğu ülke tarafından alınacaktır. Asgari gelir vergisi teklifimizde yer almıyor. Doktor, diş hekimi gibi faaliyet alanlarındaki kişilerin gelir vergisine tabi mükelleflerin belli zaman aralıklarında hasılat tespiti yapılacak. Verilen beyanname ile arasında yüzde 20'lik fark çıkarsa izaha davet edilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading