Yandex Metrica

Sitede Ara

Enerjide bağımsızlığa koşar adım! Müjdeyi Erdoğan vermişti: Gabar'da ilk hedef tamam!

Enerjide bağımsızlığa koşar adım! Müjdeyi Erdoğan vermişti: Gabar'da ilk hedef tamam!

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde enerjide tam bağımsızlık ateşini yakan Türkiye, attığı adımların meyvelerini almaya devam ediyor. Son olarak Şırnak’ta terör örgütünden temizlenen Gabar ve Cudi Dağları, Türkiye’nin yeni enerji kaynağına dönüştü. Son olarak, Şırnak Gabar Dağı'nda, Şehit Astsubay Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarındaki toplam günlük üretim planlandığı gibi 45 bin varile çıktı. Temmuz'da 50 bin, sene sonunda 100 bin varil üretim yapması öngörülüyor.   

Ekonomi

25.06.2024, 11:05

Enerjide dışa bağımlılığı azaltmakta kararlı olan Türkiye, yurdun çeşitli bölgelerinde sondaj faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Bir yanda doğalgaz bir yanda ise petrol keşifleriyle ilgili çalışmalar devam ederken 40 senedir yaşanan terör olayları sebebiyle zengin yeraltı kaynakları kullanılmayan Güneydoğu Bölgesi, son zamanlardaki petrol keşifleriyle ilgi topluyor. 

Gri liste nedir, Türkiye gri listeden çıkarsa ne olur? Gri liste nedir, Türkiye gri listeden çıkarsa ne olur? Haberi Görüntüle

HEDEF SENE SONUNDA 100 BİN VARİL 

Şırnak Gabar Dağı'nda, Şehit Astsubay Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarındaki toplam günlük üretim planlandığı gibi 45 bin varile çıktı. Temmuz'da 50 bin, sene sonunda 100 bin varil üretim yapılması planlanıyor. 

Sigaraya bir zam daha geliyor! Marlboro, Parliament, Winston, Rothamns, Kent sigaraları cep yakmak için gün sayıyor Sigaraya bir zam daha geliyor! Marlboro, Parliament, Winston, Rothamns, Kent... Haberi Görüntüle

33 PETROL KUYUSUNDA İLK HEDEF TAMAM 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonunu çizdiği milli enerji ve maden politikasıyla yoluna tam gaz ilerleyen Türkiye Şırnak Gabar Dağı'ndaki 33 petrol kuyusunda hedefleri elde edildi.

O ilimizden petrol fışkırdı: 100 bin varillik rezerv! İki dağın arasından oluk oluk akıyor! O ilimizden petrol fışkırdı: 100 bin varillik rezerv! İki dağın... Haberi Görüntüle

GÜNLÜK 45 BİN VARİL 

Şehit Astsubay Üstçavuş Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın petrol üretim sahalarındaki kuyularda toplam günlük üretim planlandığı gibi 45 bin varil  hedefine ulaşıldı.

Akaryakıta gelecek çifte zam ertelendi: Deponuzu doldurmak için son fırsat! Benzin ve motorine dev zam yolda! Akaryakıta gelecek çifte zam ertelendi: Deponuzu doldurmak için son fırsat!... Haberi Görüntüle

TEMMUZ SONUNDA 50 BİN VARİLE YÜKSELECEK 

Temmuz ayında 50 bin varil üretimin görülmesi beklenirken bu da yıl sonu için konulan günlük 100 kuyuda 100 bin varil hedefine ulaşılabileceğini gösteriyor. TPAO'nun mühendisleri, saha şefleri ve işçileriyle gece-gündüz özverili bir şekilde sahada çalışarak üretim kapasitesini hedeflere ulaştırmak için emin adımlarla ilerliyor.

Vatandaş bayram edecek! Hükümetten 3 çocuklu ailelere ve emeklilere büyük destek! Vergi indirimi ve uygun kredi imkanı geliyor! Vatandaş bayram edecek! Hükümetten 3 çocuklu ailelere ve emeklilere büyük... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN 2023'TE MÜJDEYİ VERMİŞTİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Mayıs 2023'te Şırnak'taki Gabar Dağı bölgesinde, günlük 100 bin varillik üretim kapasitesine sahip yeni bir petrol rezervi keşfedildiğinin müjdesini vermişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 11 Nisan 2024'te Gabar'daki 33 kuyuda ulaşılan günlük petrol üretiminin 40 bin varile ulaştığını duyurmuştu.

Erdoğan Gabar'ın Türkiye'nin günlük petrol tüketiminin 10'da 1'ini tek başına karşılayacağını belirterek şu açıklamada bulunmuştu; "Daha önce petrol yok diye üzerine beton dökülen kuyulardan, terör nedeniyle terk edilmek zorunda kalınan bölgelerden şimdi petrol üretmeye başladık"

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading