Yandex Metrica

Sitede Ara

Enflasyon rakamları her şeyi değiştirdi! Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu?

Enflasyon rakamları her şeyi değiştirdi! Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu?

Altı aylık enflasyon farkının belli olamsıyla kıdem tazminatı tavanı da belli oldu. Memur ve memur emeklisi için enflasyon farkı yüzde 19,31 olarak gerçekleşti. Kıdem tazminatı da memur maaş zammıyla beraber netleşiyor. İşte detaylar...

Ekonomi

03.07.2024, 23:23

Memur ve memur emeklilerine yapılacak zam belli oldu. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları bu gruba yapılacak zammın ne kadar olacağını belli etti. Enflasyon farkıyla beraber engelli aylığı, 65 yaş aylığı, bedelli askerlik ücreti, evde bakım aylığı arttı. Bununla beraber kıdem tazminatı tavanı da artmış oldu. Belirlenecek zam oranı milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. 

Kıdem tazminatı tavanı, ocak-haziran döneminde 35 bin 58 lira 58 kuruş olarak uygulanıyordu. Bu miktar 1 Temmuz'dan itibaren 41 bin 828 lira 39 kuruşa yükselmiş olacak. Bu tutardan kesilecek damga vergisiyle beraber net ödeme 41 bin 510 lira olacak.

Otomobil alacaklar dikkat: Şimdi tam sırası! Bankalar kredi musluklarını sonuna kadar açtı Otomobil alacaklar dikkat: Şimdi tam sırası! Bankalar kredi musluklarını sonuna... Haberi Görüntüle

NASIL HESAPLANIYOR?

Kıdem tazminatı hesaplanırken, işçinin işten ayrılırken giydirilmiş en son brüt ücreti esas alınıyor. İşçiye, iş yerinde geçirdiği her bir yıl için bir aylık (30 gün) brüt ücreti tutarında ödeme yapılıyor, bu ödemeden sadece damga vergisi kesiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading