Yandex Metrica

Engelli, evde bakım maaşı, 65 yaş aylığı alanlar dikkat! Bakan müjdeyi verdi: Maaşlar sil baştan değişiyor

Engelli, evde bakım maaşı, 65 yaş aylığı alanlar dikkat! Bakan müjdeyi verdi: Maaşlar sil baştan değişiyor

65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım aylığı alanlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjde geldi. Temmuz ayında rakamlar sil baştan değişiyor. 6 aylık enflasyon rakamlarının baz alınacağı zam oranında Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarının verileri güncellendi. Geriye sadece Haziran verileri kaldı.  

Ekonomi

11.06.2024, 16:12

Aile Bakanlığı, 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engeli maaşı alanlara müjdeyi verdi. 6 aylık enflasyon verilerini açıklanmasıyla birlite rakamlar sil baştan değişecek. TÜİK 5 aylık enflasyon rakamlarını belirlendi. Peki mevcut rakamlara göre maaşlara yüzde kaç zam yapılacak?

En son Mayıs ayı enflasyon rakamlarının da belirlenmesiyle birlikte sosyal destek ödemelerine ışık tutacak memur maaşlarına yüzde 17.38 zam netlik kazandı. Peki 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım aylığı alan vatandaşlar Temmuzda ne kadar zam alacak?

Türkiye sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının yanında olmaya devam ediyor. Son olarak bakanlık Aile Bakanlığı 65 yaş aylığı, evde bakım parası ve engelli aylıklarında zam yapılması kararı aldı.

Sahibinden.com'dan ilginç uygulama: Fiyat geçmiş eklentisini kullananlara engel Sahibinden.com'dan ilginç uygulama: Fiyat geçmiş eklentisini kullananlara engel Haberi Görüntüle

SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİNE ZAM GELİYOR

Ocak ayında 65 yaş aylığı için belirlenen rakam 3 bin 504 TL olurken, bu rakamın %20 artışla 4.206 TL'ye yükselecek.

Evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ya da engelli vatandaşlara bakan yakınlarına sağlanan evde bakım maaşı, yılın ilk 6 aylık dönemi için 7.608 TL olarak ödeniyordu. Temmuz ayında yüzde 20 zam gelmesi durumunda yeni evde bakım maaşı 9131 TL olacak.

Engelli aylığı: Temmuz ayında memur maaş kat sayısında yüzde 20 artış olması durumunda yüzde 40 - 69 arası engelli olanlara 3.357 TL, yüzde 70 ve üstü engelli olanlara ise 5.036 TL maaş verilmeye başlanacak.

Kronik hastalığı olanlara verilen yardımlar: Devlet tarafından kronik hastalığı olan ve çalışamayacak durumda olan kişilere de yardım veriliyor. Tüberküloz ve SSPE hastalarına verilen yardımlar mevcut durumda 7608 TL olarak ödeniyor. Temmuz ayında yüzde 20’lik artışı olması durumunda bu yardımlar da 9131 TL olacak.

SED ödemesi: Okula giden çocuğu olan ailelere verilen SED ödemesi de temmuz ayında artacak yardımlar arasında yer alıyor. Temmuz ayında memur maaş kat sayısına yüzde 20 artış yapılırsa okul öncesi çocuklara verilen SED yardımı 4.337 TL, ilköğretim öğrencisi çocuklara verilen SED yardımı 6506 TL, ortaöğretimde okuyan çocuklara verilen SED yardımı 6.940 TL ve yükseköğretimde okuyan çocuklara verilen SED yardımı ise 7807 TL olacak.

SGK Başuzmanı duyurdu: Asgari ücret 21 bin TL'ye çıkabilir SGK Başuzmanı duyurdu: Asgari ücret 21 bin TL'ye çıkabilir Haberi Görüntüle

SED ÖDEMESİ ALAN BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

Aile Destek, evde bakım, SED, engelli ve 65 yaş maaşı alan milyonlarca kişi, bayram öncesi ek ödeme beklentisi içindeydi. Ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen açıklama, bu gruplara bayram ikramiyesi verilmeyeceğini bildirdi.

Milyonlarca sosyal yardım alan vatandaş, bayram ikramiyesi umuduyla yetkililere çağrıda bulundu. Emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin, sosyal yardım alanlara da verilmesi yönündeki talepler yoğunlaştı. Ancak Bakanlık, bu talepleri geri çevirdi ve bayram ikramiyesi ödenmeyeceğini duyurdu.

IBAN ile sürekli para transfer edenler dikkat: 25 bin TL ceza kapınızı çalabilir IBAN ile sürekli para transfer edenler dikkat: 25 bin TL... Haberi Görüntüle

SOSYAL DESTEK YARDIMLARINA NASIL BAŞVURULUR?

Ailedeki tüm bireylerin kimlik fotokopisi

Ebeveyn adına düzenlenmiş ikametgâh

Ailede engelli varsa engelli raporu

Ailedeki bireylerin sağlık sorunlarına dair rapor/belge

Ailede çalışabilecek durumda olup iş bulamadığı için çalışmayan bireyin bulunması durumunda iş aradığına dair İş-Kur İş Arayan kayıt belgesi

Çalışan kişilerin iş yeri telefon numarası ve adresi

Gelir Beyan Formu

Çocukların güncel öğrenci belgeleri

Kira sözleşmesi fotokopisi

İş göremezlik raporu

Ebeveyne ait Ziraat Bankası hesap cüzdanı

Habere Tepki Ver

19

38

4

12

2

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading